Constanța, cele mai mari ieftiniri la apartamente

1113
Constanța, cele mai mari ieftiniri la apartamente - blocuri4-1361456051.jpg

Articole de la același autor

Majoritatea constănțenilor care sunt în căutarea unui apartament spun și acum, de foarte multe ori pe bună dreptate, că în ciuda scăderilor de preț din ultimii ani acestea sunt totuși încă foarte mari. Partea bună ar fi că în Constanța s-au înregistrat în ultimele 12 luni cele mai mari ieftiniri la garsoniere și apartamente cu două camere, făcând comparație cu alte mari orașe, ca Timișoara, Cluj - Napoca, Brașov, Iași sau București.

Mai exact, în ianuarie 2013, Indicele imobiliare.ro calculat pentru apartamentele noi și vechi din întreaga țară a ajuns la 968 de euro pe metru pătrat util, cu 3,1% mai puțin față de nivelul de 999 de euro pe metru pătrat din ianuarie 2012. Marja de scădere consemnată în ultimele 12 luni diferă însă semnificativ atât în funcție de fiecare oraș în parte, cât și de tipul apartamentului (nou sau vechi) sau categoria din care acesta face parte (garsonieră, două sau trei camere).

Pe segmentul garsonierelor, Constanța este orașul în care a fost înregistrată cea mai mare scădere de preț în perioada ianuarie 2012 - ianuarie 2013, de 14,3%, arată analiza portalului imobiliar. În cazul unei astfel de locuințe, acum prețul mediu este de 844 de euro, comparativ cu 985 de euro pe metru pătrat util în prima lună a anului trecut. Pentru a putea face o diferență, locul doi este ocupat de București, cu o ieftinire de doar 5,2% (preț mediu acum de 1.085 de euro pe metrul pătrat util, față de 1.145 de euro pe metru pătrat util, în urmă cu 12 luni).

Pe segmentul locuințelor cu două camere, tot Constanța se situează pe primul loc în topul ieftinirilor. Aici, marja de scădere consemnată în ultimele 12 luni este de 7,3%, de la un preț mediu de 920 la 853 de euro pe metru pătrat. Locul secund este ocupat de data aceasta de Timișoara, unde un apartament bicameral costă acum cu 6,7% mai puțin decât anul trecut, respectiv 774 de euro pe metru pătrat, de la 830 de euro pe metru pătrat.

În cazul unităților locative tricamerale, Bucureștiul ocupă primul loc în clasamentul scăderilor de preț, însă locul trei, după Timișoara, este ocupat de Constanța. Aici, apartamentele cu trei camere costă în momentul de față cu 3,9% mai puțin decât în ianuarie 2012, respectiv în medie 869 de euro pe metru pătrat util, față de 904 euro pe metru pătrat util.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.531 secunde