Constanța, prima înfrângere în fața regionalizării

4778
29
Constanța, prima înfrângere în fața regionalizării - anaf1375266525-1375687021.jpg
Constanța este singurul mare municipiu care a pierdut bătălia regionalizării Fiscului. Ieri, Cabinetul Ponta a aprobat hotărârea de reorganizare a Agenției Naționale de Administrare Fis-cală, care fixează locul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice pe harta țării.

Premierul a ieșit la finalul conferinței de presă și a declarat că acestea vor fi în municipiile din județele cu cel mai mare număr de contribuabili și a nominalizat: Cluj, Brașov, Timișoara, Craiova, Iași, Ploiești și București. A omis deloc neintenționat să pronunțe numele Galațiului, care, evident, nu îndeplinește criteriul enunțat anterior. Mă gândesc că a vrut să menajeze sentimentele constănțenilor - sindicate, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Organizația Patronală "Operatorul Portuar", parlamentarul Gheorghe Dragomir și câteva publicații, în frunte cu ziarul "Cuget Liber" -, care s-au luptat să aducă regionala la malul mării. În compensație, Ponta a ținut să precizeze că la Constanța va fi Serviciul Regional Antifraudă.

Până la ședința de guvern, s-a știut că în aceeași barcă cu Constanța erau Timișoara și Ploieștiul. Și ele erau amenințate cu pierderea regionalelor fiscale. Cum de s-au salvat în ultima clipă? Simplu: primarii, președinții consiliilor județene și parlamentarii lor au făcut lobby, au bătut cu pumnul în masă. 

Pentru drepturile legitime ale Constanței, deputatul Gheorghe Dragomir a făcut potecă, înainte de ședința de guvern, la ministrul de Finanțe și președintele ANAF. Din păcate, fără susținerea celor-lalți parlamentari constănțeni și a reprezentanților administrațiilor locale, omul nu a reușit să schimbe decizia guvernului. 

Acum, când am rămas cu buzele umflate și cu patriotismul local ferfeniță, nu e cazul să ne punem ștreangul de gât. Trebuie să ne consolăm cu partea plină a paharului: până la urmă n-am pierdut totul, ne-a rămas Serviciul Regional Antifraudă. 

Analizând rezultatul deciziei guvernamentale trebuie să punctăm ce a pierdut și ce a câștigat Constanța. Conform asigurărilor primite de Gheorghe Dragomir de la ministrul de finanțe, Daniel Chițoiu, finanțiștii constănțeni nu vor pierde, pe ansamblu, niciun loc de muncă. Dimpotrivă, Serviciul Regional Antifraudă Constanța va fi cel mai mare din țară și va avea 250 de posturi. Asta înseamnă că va fi de lucru pentru toți cei ce lucrează la actuala Direcție Generală a Finanțelor Publice, la Garda Financiară și Direcția Regională a Vămilor. Desigur, unii dintre lucrători - cei din structurile ce se reorganizează sau se desființează - vor fi nevoiți să participe la concurs, pe posturile libere. Și acest fapt poate fi adăugat la capitolul "câștiguri", întrucât va aduce un plus de calitate a forței de muncă. 

În schimb, stabilirea regionalei fiscale la Galați este o pierdere nu doar de moment, ci și în perspectiva viitoarei reorganizări administrativ-teritoriale a țării. Acesta este semnalul că niciodată nu va mai exista regiu-nea Dobrogea. Cum ar putea funcționa ea cu regionala fiscală la Galați? 

Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
omul negru
25 iulie 2013
ai pierdut

Mihăilescu, nu ți am spus ca și sa pierzi și o sa te schimbe de la conducere? Și sa vezi și tu cum e sa fii umilit! Prima s-a adeverit mai rămâne a doua! Pentru a doua însă e nevoie sa fii umilit în fata lumii, sa scrie ziarele de tine,adica sa ieși în genunchi și pe care din clădire! Eu am răbdare iar cine are răbdare câștiga! Hai sa vedem! Ok?

un curios
25 iulie 2013
Stai să vezi ce urmează

Mazăre, renumitul măscărici, știe și el ceva despre ce se întâmplă?! Mai este primar și șef de partid sau de fapt pe el nu îl interesează ce se întâmplă la Constanța...

UN CONSTANTEAN!
25 iulie 2013
...era de asteptat!

....nu este de mirare ca se intampla asta! Parlamentarii galateni, indiferent de culoare, au lucrat pentru asta de ani buni! Constantenii nu au facut nimic. Aici se aplica principiul,, ce castig,,? ...evident, nu le intra nimic in buzunar, direct, asa ca nu s-au sinchisit sa intreprinda ceva...Nici nu aveau cu cine, nici pentru cine...Galatiul a trecut mereu discret pe toate planurile...Constanta a infierbantat mereu apele, si asa tulburi....Lasa sa se duca toate la galati...sa munceasca galatenii...noi ramanem cu distractia. Mare, soare, fete frumoase, discoteci, cluburi de noapte.... este mai bine asa....o tinem intr-o paranghelie toata viata.... sa munceasca altii..................

ma deranjeaza zgomotele si comportamentul nesimtit al angajatilor polaris care vin cu noaptea in cap-vara iarna
25 iulie 2013
pt . POLARIS M HOLDING SRL

chiar nu aveti timp sa adunati gunoiul toata ziua? trebuie sa o faceti de la 6 sau 7 ,zdranganind masinile si aruncand ,in buna traditie romaneasca a lucrului primitiv.,toate pubelele si bucatile de metal pe care angajatii vostri le arunca,cu nici cel mai mic interes pt linistea unui cariter sau zone!??! chiar trebuie sa vina de la 6 sau 7 ,chiar si sambata? char si DUMINICA? Dar nu aveti nicio rusine,si voi si angajatii vostri!

noni
25 iulie 2013
dilema

Toti angajatii au primit preavize, dar nici unul nu are garantia ca va fi reincadrat in noua structura. Eu tot nu inteleg d c era nevoie de preavize daca se schimba angajatorul. Se facea doar un transfer de personal. Stiu de la oameni in structura fiscului, ca pt anumite posturi, f jmechere, anumite persoane, cele care au fost informate, au facut cursuri specifice care acum sunt cerinta a postului, dar inainte nu. Desi se merge pe egalitate si de data asta, unii au fost mai egali ca altii si pe langa faptul ca s-a spart clica de pilosi, multi vor pica de victime colaterale, dar tot cei mici si fara pile din pacate.

costea
25 iulie 2013
dobrogea

Regiunea Dobrogea te pup pa pa. Pai daca antifrauda e in zone cu risc mare de coruptie cum de este la alexandria si nu la ploiesti ( petrol, rafinarii, etc)? Pai daca directiile sut in zonele cu cei mai multi contribuabili cum de este la Galati ? E clara abureala? Devine clar ca regiunea Dobrogea este doar in visele unora. A celor care nu mai conteaza la Bucuresti . Si Bucurestiul va decide pentru tot in continuare ca prea s-a crezut Constanta un centru de putere economica/administrativa si POLITICA. Sa ramana cu turismul din Mamaia.

Andrei
25 iulie 2013
Jos PSD-ul

George Dragomir este singurul parlamentar care merita votul constantenilor, restul sunt acolo doar pentru propriul interes, nu au nimic pentru Constanta.

ionica
25 iulie 2013
care infrangere?

Constantenii nu-s Timisoreni! Ei inghit orice ..cu mare bucurie.Timisorenii au oprit cateva zile activitatea si au castigat .

baciu
25 iulie 2013
REFERENDUM!!!!

De ce nu mai face Porky referendum?

Andrei
25 iulie 2013
Corect

Constantenii sunt pasivi, nepasatori, indolenti si nu au pic de patriotism local. Dupa cum se observa cei mai mari critici la adresa Constantei sunt constantenii, apoi daca noi nu ne iubim orasul, cine s-o faca, Bucurestiul??? Nu, acesta profita, a se vedea cum merg lucrurile si cu Aeroportul Kogalniceanu si cu portul.

Răspuns la: care infrangere?
Adăugat de : ionica, 25 iulie 2013
Constantenii nu-s Timisoreni! Ei inghit orice ..cu mare bucurie.Timisorenii au oprit cateva zile activitatea si au castigat .
29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 1.2409 secunde