Constănțeni, poftiți la Tinimtex! 240 de producători și comercianți au venit în Mamaia

1732

Articole de la același autor

Din această dimineață, Târgul Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte Tinimtex își așteaptă vizitatorii în Mamaia. 240 de producători și comercianți au venit la malul mării pentru a-și prezenta noile colecții de primăvară - vară, pentru a-și lichida stocurile de iarnă (așadar și reducerile vor fi pe măsură!), dar și pentru a analiza concurența.
"Chiar dacă pentru această ediție nu ne-au fost favorabile condițiile meteorologice, fapt ce a dus la amânarea evenimentului cu o săptămână, totuși, în urma eforturilor susținute, atât din partea noastră, ca organizatori, cât și a firmelor expozante, s-a reușit mobilizarea unui număr de circa 240 firme participante, care vor expune pe o suprafață totală de 5.500 mp. Dacă ar fi să comparăm cu ediția din februarie 2011, numărul de firme a scăzut cu circa 12%, iar suprafața cu circa 15%", a precizat preșe-dintele CCINA Constanța, Mihai Daraban.
De această dată sunt utilizate doar două saloane, Pavilionul Expozițional și Centrul de Afaceri EuroLitoral. "Acest fapt vine în sprijinul vizitatorilor, nefiind nevoiți să se mai deplaseze, pe o distanță considerabilă, în Mamaia, pentru a vizita un număr mai mare de saloa-ne de expunere, ce cuprindeau, în total, aproximativ același număr de firme expozante", au explicat reprezentanții CCINA.
Astfel, la Pavilionul Expozițional constănțenii găsesc în special confecții textile pentru adulți și copii, tricotaje sau lenjerii de pat, iar la Centrul de Afaceri EuroLitoral (fostul Bingo), încălțăminte și marochinărie, dar și confecții din piele și blană.
Potrivit președintelui CCINA, 79% dintre participanții la această a 53-a ediție a Tinimtex sunt producători - 189, și doar 21% comercianți (51), aspect extrem de important nu doar pentru constănțenii de rând, care astfel nu sunt nevoiți să suporte adaosuri uriașe, dar și pentru firmele constănțene care doresc să încheie diverse contracte.
În ciuda contextului economic foarte dificil, atât pentru industria textilă, cât și pentru industria pielăriei și a celorlalte ramuri ale industriei ușoare, Tinimtexul pare să fie încă destul de profitabil pentru participanți. "În mare, expozanții au fost și sunt mulțumiți cu Tinimtex. Bucureștiul nu a reușit să concureze cu acest târg, asta și din cauza spațiilor de cazare. Este un avantaj de care Constanța se poate bucura în continuare, în extrasezon", a explicat Mihai Daraban.
Nici schimbarea datei pentru această ediție, o decizie foarte bună, după cum spune directorul CCINA, Dănuț Jugănaru, nu a constituit o problemă pentru expozanți, ci din contră. Potrivit reprezentanților CCINA Constanța, doar nouă firme au renunțat la deplasare, dar asta deoarece participă săptămâna aceasta la alte acțiuni în țară.

Pentru perioada 22 - 25 februarie programul de vizitare a târgului este 10.00 - 20.00, însă în ultima zi, 26 februarie, constănțenii sunt așteptați până la ora 16.00.
Dintre firmele prezente la Tinimtex, 25% sunt din București, câte 15% din Constanța și Iași, iar 10% din Arad. Restul firmelor vin din județe ca Brașov, Neamț, Suceava, Hunedoara, Harghita, Sibiu, Covasna, Argeș, Prahova și Brăila.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Februarie 2012
Stire din Economie : Tinimtex se amână cu o săptămână
Pagina a fost generata in 1.5115 secunde