Constănțenii își vor înapoi banii pe taxa auto!

1726
2
Constănțenii își vor înapoi banii pe taxa auto! - restituiretaxaauto-1326902933.jpg

Articole de la același autor

Zeci de constănțeni care au achitat taxa de poluare după 1 iulie 2008, și a cărei cuantum este mai mare decât cea rezultată prin aplicarea legislației în vigoare la această oră, și-au cerut deja banii înapoi.

Proprietarii de mașini care se află în această situație nu au dat însă buluc din prima zi în care s-au putut depune cererile de restituire. Potrivit șefului Serviciului Asistență Contribuabili Persoane Fizice (SACPF) din cadrul Administrației Finanțelor Publice Constanța, Horia Moise, luni, 30 de constănțeni au depus documentele necesare, iar marți, în jur de 80. Lor, dar și celorlalți constănțeni care vor cere diferența de taxă le vor fi restituiți banii după ce organele fiscale vor face calculele necesare, însă în maximum 45 de zile de la depunerea cererii. Persoanele interesate să vadă dacă au de recuperat bani ca diferență au la dispoziție, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, formula de calcul prevăzută de lege, care va fi utilizată și de organele fiscale.

v v v

Domnul Ion tocmai ce se pregătea, ieri, să depună la sediul Administrației Finanțelor Publice Constanța de pe strada Intra-

rea Tulcei, nr. 4, documentele necesare pentru restituirea taxei de poluare plătită în urmă cu mai bine de un an. În decembrie 2010 a plătit 1.100 de euro pentru un Ford Focus din 2009. Spune că ar avea de recuperat acum aproape 500 de euro: "De ce să nu vin să încerc să-mi iau banii dacă tot s-au gândit să-i dea, mai ales că este o sumă mare? Sper acum să-i și primesc".

Constănțenii nu vor să ierte statul nici măcar pentru sume ceva mai mici. "3.100 de lei m-a costat în 2008 taxa iar acum, după cum am calculat, e cam 2.500 de lei. N-ar fi mult, dar îmi vreau banii înapoi", spune și Iulian, posesorul unui Fiat Punto.

Reamintim că toți constănțenii care constată că au de recuperat bani trebuie să completeze un formular de restituire, pe care îl vor găsi la sediul administrației fiscale, ce trebuie depus alături de documentul doveditor al plății taxei de poluare, copia cărții de identitate a vehiculului și copia certificatului de înmatriculare, împreună cu prezentarea în original a acestora. Potrivit șefului SACPF Constanța, în cazul în care o persoană care solicită returnarea diferenței de taxă de poluare nu mai deține chitanța prin care să facă dovada achitării acesteia, poate obține o copie a documentului direct de la instituția unde a fost efectuată plata.

Comentează știrea

panchis
19 ianuarie 2012
Constănțenii își vor înapoi banii pe taxa auto!

Toti cei ce isi cer banii inapoi sa nu mai fie asa de modesti spunand ca sumele nu sunt mari dar le vor totusi inapoi. Orice suma platita la stat in plus este mica pentru cei ce ne conduc dar nu si pentru cei ce au platit. Contribuabilii nu sunt societate caritabila din mila carora acest stat jalnic sa traiasca. Bravo tuturor celor care nu accepta inselatoriile permanente ale "statului stramb" (stat de drept nu pot spune ca mai este !!!).

Andrei
19 ianuarie 2012
Constănțenii își vor înapoi banii pe taxa auto!

Pai cum sa se inghesuie sa recupereze taxa,daca in Mangalia cei de la administratia fiscala au gasit motivul ca nu le merge pana la sfarsitul lunii nu stiu ce program de calculator.UUUUUAAAAAAAAA......ne vrem banii de la stat indiferent daca sunt putini sau multi,ca pe noi nu ne-a intrebat nimeni daca e mare taxa sau nu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4525 secunde