Consumaţi carne de pui şi ouă româneşti cu încredere!

160
Consumaţi carne de pui şi ouă româneşti cu încredere! - producatoriidecarnedepui-1636743650.jpg
Producătorii români de carne de pasăre şi ouă au transmis printr-un comunicat că, românii nu trebuie să se îngrijoreze şi să consume cu încredere produsele autohtone pentru că în procesul de producţie sunt respectaţi toţi paşii impuşi de autorităţile române dar şi de cele europene pentru siguranţa alimentelor. Astfel, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), semnatara comunicatului a arătat care sunt normele şi directivele UE după care se cresc, se supraveghează sanitar veterinar păsările şi reziduurile din produsele avicole. Potrivit UCPR, „directiva 96/22/CE a Consiliului din 29.04.1996, transpusă în legislaţia noastră prin Ordinul 199/2006, interzice comercializarea şi utilizarea hormonilor în creşterea păsărilor, astfel încât niciun crescător de păsări din România nu folosește astfel de produse. Depistarea reziduurilor de antibiotice, a substanţelor farmacologic active şi a altor reziduuri se face în baza Regulamentului 37/2010 şi a Ordinului 95/2007. Facem precizarea că antibioticele sunt permise în creşterea pasărilor doar pentru tratamente curative, la recomandarea şi sub semnătura medicului veterinar, cu respectarea timpului de aşteptare înainte de sacrificarea păsărilor. Drept urmare, antibioticele nu se utilizează în mod sistematic în creşterea pasărilor, ci doar ocazional, ca formă de tratament. Mai mult decât atât, programul de control oficial pentru reziduuri este aprobat anual de către Comisia Europeană, aceasta stabilind numărul de probe pentru control în funcţie de numărul de păsări din ţară (anual se analizează mii de probe de laborator). Tot Comisia Europeană recomandă şi verifică anual metodele de analiză şi control utilizate în laboratoarele de stat, iar recoltarea probelor pentru analize se face inopinat de către ANSVSA care este auditată anual la capitolul reziduuri. Pentru depistarea pesticidelor în carne operează Regulamentul 396/2005, iar depistarea diferiților contaminanți și a micotoxinelor din carne se face în baza Regulamentului 1881/2006”, au transmis producătorii români de carne de pui.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5835 secunde