Semnal de alarmă! „Nu este respectat transportul animalelor vii pe caniculă!”

267
Semnal de alarmă! „Nu este respectat transportul animalelor vii pe caniculă!” - transportuldeanimalevii-1627928921.jpg

Articole de la același autor

Animals Internaţional atrage atenţia reprezentanţilor statului român că ordinul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare (ANSVSA) privind suspendarea pe durata perioadelor de caniculă, exportul şi transportul animalelor vii, nu este respectat. Atât în Portul Midia cât şi pe calea rutieră în ţară, chiar dacă temperaturile depăşesc 40 de grade, animalele vii sunt supuse unor torturi greu de imaginat.

Ordinul ANSVSA dat în data de 29 iulie tocmai asta cerea, suspendarea temporară a transporturilor de animale de lungă durată pe caniculă. Animals International, organizaţie care luptă pentru drepturile animalelor cere poliţiei şi inspectorilor ANSVSA să facă razie naţională şi să aplice sancţiuni. În Portul Midia mulţi operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă şi lucrează la foc continuu pentru a încărca vapoare cu oi şi bovine.

„Niciun transport cu animale nu are loc fără un jurnal de călătorie aprobat de un medic veterinar. Ceea ce se întâmplă zilele acestea pe șoselele României și în portul Midia arată că această industrie barbară poate corupe chiar și veterinarii care nu ar fi trebuit să aprobe călătorii rutiere și maritime a căror rută este parțial sau în totalitate în zone cu temperaturi și umiditate extreme”, atrage atenția Gabriel Păun, directorul Animals International. Drept urmare, Animals International solicită următoarele: Poliția de Frontieră să nu mai permită intrarea pe teritoriile terestru și maritim ale României a camioanelor și vapoarelor pentru transport de animale vii pe durata caniculei; Poliția Română să organizeze razii la nivelul întregii țări pentru a sancționa orice transport cu animale vii care încalcă directivele ANSVSA; ANSVSA să sancționeze medicii veterinari care au aprobat jurnale de călătorie a animalelor vii de la intrarea în vigoare a suspendării și până la încetarea acesteia; Operatorii economici naționali și străini să respecte măsurile dispuse de ANSVSA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6415 secunde