Contribuabilii constănțeni vor avea acces la Spațiul Privat Virtual în 2015

192
1
Contribuabilii constănțeni vor avea acces la Spațiul Privat Virtual în 2015 - contribuabilii-1417623112.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 15 septembrie 2014, Ministerul Finanțelor Publice a lansat serviciul Spațiul Privat Virtual. Prin această aplicație, contribuabilii pot comunica online cu administrația fiscală. Pentru început, în faza de proiect pilot, serviciul a fost disponibil doar contribuabililor persoane fizice din București și Ilfov. În prezent, 18 județe și Bucureștiul au acces la această aplicație. Constanța va fi conectată de anul viitor, proiectul urmând să fie dezvoltat la nivel național, în baza unui calendar. Totodată se vor extinde categoriile de documente și informații comunicate spre și dinspre contribuabili. Pentru a accesa Spațiul Privat Virtual", persoanele fizice se vor putea identifica electronic prin certificate digitale calificate sau prin credențiale de tip nume, parolă, însoțite de coduri de autentificare de unică folosință. Persoanele fizice se vor putea identifica și cu alte tipuri de credențiale, cum sunt telefonul mobil sau cardul de sănătate.


Comunicarea electronică în Spațiul Privat Virtual se face atât dinspre contribuabil către ANAF, cât și dinspre organul fiscal către contribuabil. Contribuabilii au acces la următoarele informații privind propria situație fiscală:
- soldul obligațiilor neachitate;
- decizia de impunere anuală (începând cu 2013, emisă anul acesta);
- nota privind obligațiile de plată, care se poate prezenta fie la Trezorerie pentru a efectua plata, fie informațiile din cuprinsul acesteia pot fi utilizate pentru a efectua plata online;
- informațiile cuprinse în declarația 112 - respectiv sumele declarate de angajator pentru contribuțiile de asigurări sociale în funcție de veniturile realizate.


Spațiul Privat Virtual este primul serviciu electronic pus în funcțiune în România, prin intermediul căruia o persoană fizică își va putea consulta online propria situație fiscală. Persoanele fizice care se vor înregistra în sistemul electronic vor avea la dispoziție adrese de email și numere de telefon ale Direcției asistență contribuabili din cadrul ANAF, pentru a cere explicații cu privire la obligațiile de plată sau pentru a solicita alte informații.


De la lansarea serviciului pentru București și Ilfov, au fost aprobate în cadrul aplicației electronice aproximativ 3.000 de cereri și au fost solicitate și descărcate peste 8.850 de documente.


Comentează știrea

Cornel
4 decembrie 2014
Fa bani

http://www.viespar.ro/?reff=e068ab9e402c29b1bb5b8d59e26667ef

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Valoarea tichetelor de masă nu se schimbă
Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Fiscul vinde 582 tone de cereale
Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Calendarul fiscal al lunii noiembrie
Pagina a fost generata in 0.7228 secunde