Convenția maritimă internațională MLC-2006 a fost ratificată de 100 de state

74
Convenția maritimă internațională MLC-2006 a fost ratificată de 100 de state - conventiamaritimainternationalam-1650385709.jpg
Săptămâna trecută, pe data de 11 aprilie 2022, Statul Oman a depus, la Organizația Maritimă Internațională (IMO), instrumentul de ratificare a Convenției privind munca pe mare MLC-2006. Până în prezent, aceasta a fost ratificată de un număr de 100 de stat, printre care și România.
 

Convenția este instrumentul global care reglementează munca pe mare, drepturile navigatorilor și condiții de lucru decente.

MLC -2006 este considerat al patrulea pilon al regimului internațional de reglementare pentru transportul maritim de calitate, alături de alte trei tratate internaționale cheie privind: siguranța vieții pe mare (SOLAS), formarea navigatorilor (STCW) și prevenirea poluării marine (MARPOL). MLC, 2006 stabilește cerințe privind plata salariilor, concediile, repatrierea și îngrijirea medicală a navigatorilor, creând obligații de reglementare pentru state, armatori și operatori.

Potrivit IMO, activitatea într-o atmosferă de lucru mai sigură și mai favorabilă sporește capacitatea navigatorilor de a evita și de a face față incidentelor de pe mare care ar putea afecta navele și echipajele acestora, mărfurile și mediul marin.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3216 secunde