Convenția maritimă internațională MLC-2006 a fost ratificată de 100 de state

89
Convenția maritimă internațională MLC-2006 a fost ratificată de 100 de state - conventiamaritimainternationalam-1650385709.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna trecută, pe data de 11 aprilie 2022, Statul Oman a depus, la Organizația Maritimă Internațională (IMO), instrumentul de ratificare a Convenției privind munca pe mare MLC-2006. Până în prezent, aceasta a fost ratificată de un număr de 100 de stat, printre care și România.
 

Convenția este instrumentul global care reglementează munca pe mare, drepturile navigatorilor și condiții de lucru decente.

MLC -2006 este considerat al patrulea pilon al regimului internațional de reglementare pentru transportul maritim de calitate, alături de alte trei tratate internaționale cheie privind: siguranța vieții pe mare (SOLAS), formarea navigatorilor (STCW) și prevenirea poluării marine (MARPOL). MLC, 2006 stabilește cerințe privind plata salariilor, concediile, repatrierea și îngrijirea medicală a navigatorilor, creând obligații de reglementare pentru state, armatori și operatori.

Potrivit IMO, activitatea într-o atmosferă de lucru mai sigură și mai favorabilă sporește capacitatea navigatorilor de a evita și de a face față incidentelor de pe mare care ar putea afecta navele și echipajele acestora, mărfurile și mediul marin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3708 secunde