Finanțare europeană pentru trei proiecte de investiții de pe Aeroportul "Mihail Kogălniceanu"

235
Finanțare europeană pentru trei proiecte de investiții de pe Aeroportul

Articole de la același autor

Marți, 19 aprilie 2022, la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, în prezența lui Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministru al transporturilor, și a lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, au fost semnate trei contracte finanțate din fonduri europene, pentru achiziția unor bunuri și servicii necesare aeroportului.
 

Contractul pentru achiziția unui sistem de supraveghere video și pentru control acces a fost semnat anul trecut, dar nu a putut fi derulat din cauza lipsei sursei de finanțare. În acest moment, pentru că sunt alocate sursele financiare necesare, poate fi emis ordinul de începere. Proiectul are valoarea de 14,795 milioane de lei și va fi finalizat până în luna aprilie 2023.

Al doilea contract de finanțare este necesar achiziționării unor echipamente ce vor permite creșterea securității și siguranței traficului de pasageri pe aeroport, atât în ceea ce privește pasagerii, cât și bagajele. Contractul este în valoare de 53,840 milioane de lei și trebuie să fie finalizat până în luna aprilie 2023.
 

Cel de-al treilea contract de finanțare, în valoare de 26,308 milioane lei, vizează modernizarea balizajului luminos al pistei aeroportului. În acest moment, licitația pentru atribuirea lui este în derulare



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4181 secunde