Cota unică de 16% pentru firme, păstrată în următorii patru ani

83
Cota unică de 16% pentru firme, păstrată în următorii patru ani - impozit-1371008767.jpg

Articole de la același autor

Guvernul va menține pe întregul mandat cota unică de 16% pentru companii, a declarat ieri premierul Victor Ponta, însă decizia privind introducerea unui impozit diferențiat pe venitul salarial acordat persoanelor fizice va fi luată în funcție de situația bugetară.

"Am spus companiilor germane că această cotă de 16% este un acord politic cu partenerii de coaliție și va fi păstrată în următorii ani, pentru că ei își fac business-planurile pe mai mulți ani și e o mare diferență dacă e 16% ca în România sau 45% ca în Germania. Pentru persoanele fizice, decizia va fi luată în funcție de cum stăm cu banii la buget", a spus Victor Ponta la Berlin, într-o conferință la care au participat mai mulți oameni de afaceri germani. Potrivit acestuia, cota unică de 16% va fi menținută pe parcursul celor patru ani de guvernare USL pentru a garanta stabilitatea și predictibilitatea sistemului fiscal românesc. "Vom menține sistemul fiscal cât mai stabil și predictibil posibil. Cota unică de 16% - o să fiu foarte sincer spunându-vă că eu și alți social-democrați am propus să o schimbăm, dar din cauza influenței pozitive a partenerilor noștri liberali de coaliție am decis să păstrăm cota unică și o vom menține în mandatul de patru ani. Este o garanție a stabilității legislației noastre fiscale", a spus Victor Ponta. 

Programul de guvernare al USL pentru perioada 2013 - 2016 prevede menținerea plafonului maximal de impozitare de 16%, precum și introducerea, pe parcursul mandatului, a unui impozit diferențiat pe venitul salarial cu deductibilități fiscale, prin cote de 8%, 12% și 16%, stabilite pe grile de venit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4912 secunde