Mută-te la mare! Cât te costă chiria la bloc, în regim hotelier

937
2
Mută-te la mare! Cât te costă chiria la bloc, în regim hotelier - camera-1370967188.jpg

Articole de la același autor

Foarte multe apartamente din blocurile construite în ultimii ani în stațiunea Mamaia nu și-au găsit cumpărători, așadar proprietarii s-au orientat către închirierile de sezon, în regim hotelier, care le aduc sume nu tocmai de neglijat. Au fost utilate și mobilate de ultimă oră și, cum țin bine de preț, înseamnă că nu duc deloc lipsă de clienți. 

Turiștii nu beneficiază în acest caz de piscină sau spa, însă nu se pot plânge de condiții; multe apartamente arată mai bine decât camerele din hotelurile de trei stele.

Varianta aceasta este preferată în special de turiștii care petrec perioade lungi pe litoral, caz în care costurile cu cazarea la hotel ar fi foarte mari. Pentru o garsonieră din Mamaia, cu absolut tot ce este necesar, renovată și mobilată recent, care are și vedere la mare, chiriașii ar trebui să achite, pentru o lună, 850 de euro.

Cei cărora nu le surâde ideea petrecerii vacanței la bloc, însă vor totuși condiții de hotel, există și varianta închirierii unor mini-vile sau corpuri de casă atent mobilate și utilate, administrate de unități de cazare și alimentație publică cunoscute. În zona Delfinariului, de exemplu, o astfel de casă cu un etaj, cu două camere, bucătărie și terasă, dar care dispune și de garaj, poate fi închiriată cu 200 de lei pe noapte, preț care crește cu câteva zeci de lei în vârf de sezon, 15 iulie - 15 august. Condițiile sunt însă pe măsura prețului.

Prețuri mari și în oraș

Nu doar în stațiunea Mamaia sau în zone ca Faleză Nord se găsesc apartamente și mini-vile care se pot închiria "în regim hotelier". La Trocadero, proprietarul unui apartament cu trei camere, confort zero, care a investit destul de mult în mobilarea și utilarea lui, speră să obțină vara aceasta 300 de lei pe noaptea de cazare. Turiștii care vor să rămână o lună întreagă la mare au o reducere destul de consistentă în acest caz, de 50%. Astfel, pentru luna iulie, de exemplu, cei care ar închiria acest apartament ar trebui să achite peste o mie de euro.

"Regimul hotelier" (explicat de mulți ca fiind doar varianta mai pretențioasă a închirierilor practicate vară de vară de așa numiții particulari) poate scoate în acest sezon estival din buzunarele celor care își permit chiar și 150 de euro pe noapte, tot în cazul apartamentelor cu trei camere, însă din zona Primo. Vorbim despre apartamente "de lux", unde turiștii au parte de toate dotările necesare și de un confort sporit.

Ansamblurile rezidențiale din Mamaia Nord scot și ele la închiriat, ca de altfel în fiecare vară, garsoniere cochete, care au însă un avantaj față de ultimele două exemple de mai sus: se poate ajunge foarte repede și la plajă. Iar prețurile nu sunt chiar piperate (rivalizează chiar cu a particularilor care cazează turiști în propria locuință); noaptea de cazare este, vara aceasta, 120 de lei.

Comentează știrea

constantean
12 iunie 2013
800 de euro o garsoniera ???

La chiria asta, mai bine o cumpar si o inchiriez eu la altii. Cu 800 de euro platesc rate 4 luni la banca !!!! Si e a mea si fac ce vreau, si o inchiriez un an intreg nu 2 luni pe litoral, de fite. Spor la inchiriat, pe banii astia, dar e o super mare cheltuiala.

Andrei
12 iunie 2013
Daca ai bani.

Din pricina restrictionarii creditelor ipotecare, bancile nu mai acorda credite asa usor, in plus nu exista capital lichid pe piata si tranzactiile sunt incetinite. 850 de euro pe luna nu este mult, daca ai sta la hotel o luna intreaga in plin sezon in Mamaia te-ar costa mult mai mult si nu ai avea bucatarie.

Răspuns la: 800 de euro o garsoniera ???
Adăugat de : constantean, 12 iunie 2013
La chiria asta, mai bine o cumpar si o inchiriez eu la altii. Cu 800 de euro platesc rate 4 luni la banca !!!! Si e a mea si fac ce vreau, si o...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4446 secunde