Credibilitatea Fiscului e distrusă chiar de șefii ei

227
Credibilitatea Fiscului  e distrusă  chiar de șefii ei - credibilitatea-1441900769.jpg

Articole de la același autor

Imaginea Ministerului Finanțelor Publice și a structurilor din subordine este grav afectată de scandalurile de corupție la vârf. Mai întâi a fost cazul ministrului Darius Vâlcov, care este cercetat sub control judiciar pentru fapte săvârșite pe vremea când era primar al municipiului Slatina.

Acum a venit rândul lui Romeo-Florin Nicolae, vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală și director general al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, să fie anchetat de procurorii Direcției Generale Anticorupție. Acesta a fost reținut pentru infracțiunea de trafic de influență. În cazul lui, fapta ar fi avut loc pe vremea când era con-silier superior în cadrul ANAF, la Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală. Pentru ca imaginea Fiscului să nu fie și mai grav afectată, Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF i-a înaintat premierului Victor Ponta propunerea de a-l suspenda pe Romeo - Florin Nicolae din funcție.

Trebuie amintit că cel ce i-a numit pe Vâlcov și Nicolae în respectivele funcții este însuși primul ministru Victor Ponta. Șeful Guvernului are… mână bună!

În cursul zilei de ieri, Romeo-Florin Nicolae și-a depus demisia la cabinetul premierului, scoțându-l pe Victor Ponta din încurcătură.

Întrebarea pe care și-o pun agenții economici, opinia publică este dacă mai pot avea încredere în Direcția Generală Antifraudă Fiscală, având în vedere că, de peste un an, la cârma ei se află un om care acum este reținut pentru trafic de influență. Se mai poate vorbi de reformă fiscală în România când în fruntea Fiscului sunt astfel de conducători?

Gândiți-vă și dumneavoastră, stimați cititori, cu ce curaj se pot duce inspec-torii antifraudă fiscală în control, când orice agent economic le poate reproșa, pe bună dreptate: "Voi vreți să ne controlați pe noi, voi care sunteți conduși de oameni corupți!?"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Septembrie 2015
Stire din Economie : Atenție! Anunțul zilei de la ANAF
Marţi, 08 Septembrie 2015
Stire din Economie : Ultimul termen pentru declarația 070
Miercuri, 09 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Șeful ANAF, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 0.283 secunde