Credite de 25.000 de euro pentru microîntreprinzători

353
Comisia Europeană a inițiat o schemă de creditare destinată persoanelor care și-au pierdut locul de muncă și celor care vor să înființeze microîntreprinderi, bugetul inițial alocat ridicându-se la 100 milioane euro. Întreprinzătorii pot beneficia de credite în valoare de cel mult 25.000 euro, în cadrul acestui program.
Împrumutul a fost conceput pentru firme cu mai puțin de zece persoane, dar și pentru șomeri sau persoane inactive, care vor să se lanseze în activități independente, dar nu au acces la produsele bancare obișnuite. Avantajul principal este dobânda redusă, subvenționată prin Fondul Social European (FSE). De asemenea, beneficiarii creditelor vor primi instruire și asistență personalizată pentru pregătirea planurilor de afaceri.
"Inițiativa face parte din răspunsul UE la criză și vizează persoanele care nu pot beneficia în mod obișnuit de împrumuturi bancare, din cauza condițiilor aspre de creditare", au precizat oficiali ai CE.
Facilitatea de credite urmează să fie disponibilă până în iunie 2010 și, din estimările inițiale, ar urma să ajute peste 45.000 de microîntreprinderi.
Bugetul de 100 milioane euro ar putea ajuta la crearea unor active de peste 500 milioane euro, în următorii opt ani, apreciază CE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5321 secunde