Credite, minerit, asigurări. INFO economic

734
Credite, minerit, asigurări. INFO economic - 1-1679562845.jpg

Articole de la același autor

l Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut, în luna februarie 2023, cu 0,5% faţă de luna precedentă (-0,5% în termeni reali), până la nivelul de 365,89 miliarde de lei, informează Banca Naţională a României.

Creditul în lei, cu o pondere de 68,3% în volumul total al creditului neguvernamental, s-a diminuat cu 0,3%, iar creditul în valută exprimat în lei, cu o pondere de 31,7% în totalul creditului neguvernamental, a crescut cu 2,4%.

l România are la dispoziţie 2,5 miliarde de euro pentru ca persoanele care lucrau în minerit sau rafinărie să aibă un loc de muncă şi după ce acestea se închid, susţine ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Programul Tranziţie Justă are ca obiectiv principal sprijinirea unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului, prin generarea de locuri de muncă durabile şi sigure.

l Consiliul Concurenţei avizează proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea preţurilor asigurărilor RCA, singura recomandare fiind să existe o limitare şi la costul reparaţiilor, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Acesta a subliniat că scopul plafonării este acela de a linişti lucrurile, de a trece panica, iar companiile să îşi poată face calcule. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8158 secunde