Credite pentru IMM-uri garantate de stat în proporție de 59%

255
4
Credite pentru IMM-uri garantate de stat în proporție de 59% - crediteimmgarantatestat-1494158308.jpg

Articole de la același autor

Întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de sprijin pentru acces la finanțare, prin garantarea de către stat a 50% din creditele pentru investiții și/sau a liniilor de creditare pentru finanțarea capitalului de lucru, potrivit "Programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii - IMM INVEST ROMANIA", adoptat de Guvern, printr-un Memorandum.


Programul IMM INVEST ROMANIA este conceput ca program multianual de încurajare și de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu alocări anuale ale plafonului de garantare pentru emiterea garanțiilor de stat. Programul va fi pus în aplicare după adoptarea unui ordin comun al ministrului Finanțelor Publice și al ministrului Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.


Mecanismul de derulare a programului are următoarele caracteristici:


Garanțiile vor fi în contul și în numele statului, acordate de Fondul Național de Garantare a IMM-urilor ( FNGCIMM) în limita unui plafon anual.


Beneficiarii eligibili sunt toți operatorii economici care se încadrează în categoria întreprinderilor mici și mijlocii, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderilor familiale, cu excepția următoarelor sectoare de activitate: intermedieri financiare și asigurări, tranzacții imobiliare, activități de jocuri de noroc și pariuri, producție sau comercializare de armament, muniții, explozibili, tutun, alcool, substanțe aflate sub control național, plante, substanțe și preparate stupefiante și psihotrope, activități de închiriere și leasing, activități de investigare și protecție.
Garanția de stat se poate acorda fiecărui beneficiar participant în cadrul programului pentru un singur credit pentru realizarea investițiilor și/sau pentru un singur credit/o singură linie de credit pentru finanțarea capitalului de lucru, în procent de 50% din valoarea fiecărei finanțări, exclusiv dobânzi, comisioane și speze bancare aferente creditului garantat.
Acordarea de garanții în nume și cont de stat au în vedere următoarele criterii:
În cazul creditelor de investiții: 
- Valoarea maximă a creditului: 10.000.000 lei
- Valoarea garanției: maximum 5.000.000 lei
- Procent de garantare: maximum 50% din valoarea creditului
- Perioada creditului: maximum 10 ani
În cazul liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru:
- Valoarea maximă a creditului: 5.000.000 lei
- Valoarea garanției: maximum 2.500.000 lei
- Procent de garantare: maximum 50% din valoarea creditului
- Perioada creditului: 24 luni cu posibilitatea prelungirii în vederea rambursării cu maxim 24 luni.
- Valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate care pot fi acordate unui beneficiar este de 10 milioane lei.
Prin implementarea Programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii se urmărește stimularea inițiativei private, sprijinirea dezvoltării sectorului IMM, prin consolidarea societăților existente și prin încurajarea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii. 


Comentează știrea

Giovanni
8 mai 2017
Oferta de împrumut de bani

Oferta de împrumut bani la oameni în nevoie urgentă. 5000 euro la 6.000.000 euro. Pentru mai multe informatii, contactati-ma prin adresa mea de e-mail: ( [email protected] )

Giovanni
8 mai 2017
Oferta de împrumut de bani

Bună ziua tuturor; Eu sunt o persoană de caracter bun, care vă oferă o oportunitate de a realiza visele și planurile. Aceasta este o ofertă de împrumut bani la oameni în orice nevoie urgentă. Sa-ti ofer la 7000 a € 7.500.000 pentru oricine putea plăti într-un termen rezonabil. Pentru mai multe informații, aici este meu contact: ( [email protected] )

Giovanni
8 mai 2017
Oferta de împrumut de bani

Bună ziua tuturor; Tine banca, nu se poate obține financiar. Pentru a vă ajuta să realizeze visele și planurile tale, am pus la dispozitie o oportunitate de împrumut bani pe termen scurt și lung pe 3 % dobândă. La 6000 la 7.000.000 € pentru oricine putea plăti înapoi. Pentru mai multe informații, contactați-mă prin e-mail: ( [email protected] )

Mr Johnson Pablo
18 august 2017
Aveți nevoie de un împrumut pentru orice scop?

buna Aveți nevoie de un împrumut pentru orice scop? Sunteți în situație financiară? Ai nevoie de o soluție financiară? Dl. Johnson Pablo împrumuturi este soluția pentru toate problemele dvs. financiare, împrumuturile noastre sunt simple, ieftine și rapide. Contactați-ne astăzi pentru împrumutul pe care îl doriți, putem aranja orice împrumut pentru a se potrivi cu bugetul dvs. la o rată a dobânzii de numai 2%. Dacă sunteți interesat, contactați-ne imediat. Protecția la împrumuturi opționale vă poate permite să vă satisfaceți rambursările de împrumut dacă nu puteți lucra din cauza bolii, accidentului sau șomajului. Puteți obține această asigurare valoroasă numai atunci când aplicați pentru creditare, așa că nu uitați-ne dacă doriți să faceți acest lucru. E-mail: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3378 secunde