Creditele neperformante continuă să crească în Europa de Est

329

Articole recomandate

Raiffeisen International și Erste Group Bank AG, ambele prezente în România, au arătat că intrările în incapacitate de plată și creditele neperformante de pe piețele principale din Europa Centrală și de Est cresc, dar cele două bănci pot face față la deteriorarea condițiilor economice.
"Criza manifestată la nivelul economiei reale din regiune abia începe, se va înrăutăți și va dura cel puțin până în 2011. Europa de Est se va confrunta cu o creștere a numărului de credite neperformante din cauza crizei financiare", a declarat directorul executiv al Raiffeisen, Herbert Stepic, citat de Wall Street Journal.
Andreas Treichl, directorul executiv al Erste Bank, acționarul principal al Băncii Comerciale Române (BCR), a declarat la rândul său, în cadrul unui interviu separat, că grupul bancar austriac se confruntă cu o perioadă mai dificilă în Europa Centrală și de Est și, de asemenea, pune deoparte mai mulți bani, pentru a compensa extinderea cazurilor de intrare în incapacitate de plată și creșterea numărului de credite neperformante.
Cu toate acestea, șeful Erste Bank, ce urmează să publice săptămâna viitoare câștigurile grupului, a declarat că acestea vor depăși așteptările pieței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7067 secunde