Crescătorii de vaci de lapte și de carne din zonele defavorizate pot depune cererile de sprijin până pe 15 iulie

84
Crescătorii de vaci de lapte și de carne din zonele defavorizate pot depune cererile de sprijin până pe 15 iulie - cow3-1372855709.jpg

Articole de la același autor

Crescătorii de vaci de lapte și de carne din zone defavorizate mai pot depune cererile de plată aferente anului 2013 pentru obținerea ajutorului specific până pe data de 15 iulie 2013, a anunțat, astăzi, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).




"Potențialii beneficiari pot depune în perioada 10 iunie - 15 iulie 2013 cererile de plată aferente anului 2013 în cadrul 'Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte și de carne de vită din zonele defavorizate', finanțată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte și/sau de bivolițe de lapte și/sau de taurine din rase de carne și/sau metișii cu rase de carne", se arată într-un comunicat al APIA.


Solicitanții trebuie să depună o cerere per beneficiar pentru toate exploatațiile deținute (cu cod de exploatație înregistrat în RNE al ANSVSA), la centrul județean APIA pe a cărui raza teritorială se află exploatația cu cel mai mare număr de animale. 
Potrivit APIA, pentru cei care dețin vaci de lapte, condițiile specifice vizează ca beneficiarii să fie înregistrați în sistemul de administrare a cotelor de lapte, iar ajutorul specific se poate solicita pentru un număr cuprins între două și 15 capete vaci de lapte inclusiv, pe beneficiar. De asemenea, vacile de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie menținute pe o perioadă de reținere de 6 luni de la data limită de depunere a cererilor (16 iulie 2013 - 15 ianuarie 2014), la adresa exploatației/locației menționată în cerere. Ajutorul specific pentru vaci de lapte se acordă anual. 


Pentru bivolițe de lapte se poate solicita ajutor specific pentru un efectiv de maximum 50 capete pe beneficiar. Acestea trebuie menținute pe o perioadă de reținere de 6 luni de la data limită de depunere a cererilor (16 iulie 2013 - 15 ianuarie 2014) la adresa exploatației/locației menționată în cerere. Ajutorul specific pentru bivolițe de lapte se acordă anual. 


Pentru taurine din rase de carne se solicită ajutor specific pentru un efectiv total de animale de maxim 90 capete pe beneficiar. Acest ajutor se acordă o singură dată pentru categoria de vârstă a animalului, pentru tineretul mascul și/sau femele care are vârsta de maximum 25 de luni la data ieșirii din exploatație cuprinsă în perioada 01 august a anului calendaristic precedent - 15 iulie a anului în care se solicită ajutorul specific, respectiv maximum 25 de luni la data de 15 iulie a anului în care se solicită ajutorul specific, pentru tineretul existent în exploatație. De asemenea, sprijinul se acordă anual pentru vaci din rase de carne și pentru vaci metise cu rase de carne și o singură dată în viață, pentru taurii din rase de carne din specia taurine. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3276 secunde