CULMEA CRIZEI ECONOMICE / Ultima fiță printre constănțenii cu ML

2207
Dacă până în urmă cu nu mult timp instalațiile GPL erau "soluția săracului", a constănțeanului care de regulă circula mult, sau care pur și simplu, după o serie de calcule, ajungea la concluzia că astfel va face mari economii, acum lucrurile nu mai stau deloc așa. Prețul benzinei și a motorinei a crescut considerabil în ultima perioadă și, cei mai pesimiști, sau doar realiști, cred că acesta va continua să urce, chiar dacă veniturile românilor, în general, n-au cunoscut modificări în bine. Așa se face că și pe acest început de an sute de constănțeni au călcat pragul firmelor din municipiu specializate și auto-rizate în montarea, întreținerea și service-ul instalațiilor auto GPL.

"Există o continuă creștere a numărului doritorilor de instalații GPL. De la începutul anului s-au înregistrat aproximativ 500. A crescut însă foarte mult numărul constănțenilor cu mașini mai scumpe", a precizat administratorul unui service cu tradiție în montajul de instalații GPL, situat în zona Boema, Andrei Onet. Anul acesta, și au trecut puțin peste două luni, au fost montate deja, doar la acest service, aproximativ 100 de instalații.

Creșterea prețului carburantului a determinat mulți posesori chiar și de mărci ca Mercedes sau BMW să aleagă această variantă mult mai ieftină. Printre cei mai recenți fericiți posesori ai unei instalații GPL se numără și proprietarul unui ML AMG, o mașină puternică, de multe zeci de mii de euro. Instalația a costat 10.500 de lei, investiție care se va amortiza destul de repede, având în vedere consumul foarte mare de carburant al unui astfel de model.

Prețul unei instalații GPL pornește undeva de la o mie de lei (diferă în funcție de marca și tipul mașinii) dar poate ajunge și la 7.000 - 8.000 lei și chiar mai mult, luând în considerare exemplul de mai sus. Pentru mulți constănțeni cumpărarea în rate a unei instalații rămâne singura variantă, așadar service-urile auto au găsit soluții chiar foarte bune, împreună cu diverse instituții financiar nebancare. De exemplu, pentru o instalație de 2.500 de lei se achită un comision de 6%, așadar 150 de lei, ca mai apoi cumpărătorul să achite întreaga valoare în 12 rate egale.

Verificările periodice, foarte importante

Reprezentanții service-urilor auto sfătuiesc constănțenii care au montate instalații GPL să se prezinte la reviziile obligatorii, dacă nu vor să aibă neplăceri. Este indicat ca măcar o dată pe an să se facă o verificare atentă, însă acest aspect depinde și de numărul de kilometri parcurși.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Actual : Cum arată noul VW Golf 7. Imagini spion
Pagina a fost generata in 0.3486 secunde