Cum arată piața imobiliară constănțeană la început de toamnă

1870
Cum arată piața imobiliară constănțeană la început de toamnă - blocuriconstanta5-1317650747.jpg
Prețul apartamentelor a crescut ușor, la nivel național, și în luna septembrie (valoarea indicelui imobiliare.ro ajungând la 1.048 euro/mp util, cu 1,6% mai mult decât în august), însă a scăzut cu 5,1% în comparație cu aceeași perioadă din 2010, când indicele indica valoarea de 1.104 euro/mp.

"Prețul mediu solicitat pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare în marile orașe a înre-gistrat variații moderate în septembrie. La nivelul tranzacțiilor, însă, există diferențe mari de la un caz la altul, chiar și în cazul unor proprietăți cu caracteristici asemănătoare. În același imobil, două apartamente cu același număr de camere ajung să fie vândute la prețuri total diferite", a precizat directorul general imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

v v v

Potrivit analizei realizate, la nivelul municipiului Constanța prețul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare a crescut ușor în ultimele treizeci de zile. Valoarea medie înregistrată de Indicele imobiliare.ro pentru septembrie este de 958 euro/mp util, în creștere cu 0,3% față de luna precedentă.

Prețul mediu cerut în cazul apartamentelor noi a cunoscut o creștere de 3,4%, de la 939 euro/mp util până la 971 euro/mp util.

Tendința a fost oarecum diferită pentru apartamentele vechi, în ultima lună. Cele cu trei camere și garsonierele s-au scumpit în acest interval cu 1,8%, respectiv 1%. Pe de altă parte, apartamentele cu două camere s-au ieftinit cu 0,6%. Făcând comparație cu luna septembrie din 2010, în septembrie 2011 doar prețul mediu al garso-nierelor a suferit o mică scădere, de 0,2%. Apartamentele vechi cu două camere s-au scumpit, în medie, cu 1,5%, iar cele de trei camere, cu 2%.

v v v

Indicele imobiliare.ro reprezintă prețul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafață utilă al aparta-mentelor de vânzare situate în blo-curi de apartamente, cu destinație rezidențială, pe baza anunțurilor publicate pe www.imobiliare.ro de către agențiile imobiliare și proprie-tari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele șapte zile față de ziua de raportare și ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicate lunar în 41 de județe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Economie : Benzinari: 7 lei pe litru, în 2012
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 4,3159 lei/euro
Pagina a fost generata in 3.589 secunde