Cum au fost repartizați banii pentru drumurile județene și comunale

85
Cum au fost repartizați banii pentru drumurile județene și comunale - cumaufostrepartiyatibanii-1446626107.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a repartizat suma care revine fiecărui județ din cele 500 de milioane de lei destinate finanțării lucrărilor la drumurile județene și comunale.

Prin OUG nr. 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 și unele măsuri bugetare, sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru bugetele locale s-a majorat cu suma de 500 de milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Alocarea pe județe a fondurilor a avut la bază două criterii: repartizarea direct proporțională a banilor, în funcție de lungimea drumurilor din județul respectiv și capacitatea financiară, mai exact, s-au alocat bani mai mulți pentru județele cu o capacitate financiară mai redusă. Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe județe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanțelor dintre acestea.

Cele 41 de județe vor primi sume cuprinse între 9 și 14 milioane de lei.

În plan local, repartizarea pe unități administrativ-teritoriale se va face în funcție de lungime și starea tehnică a drumurilor de către consiliul județean, după consultarea primarilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Francul elvețian a înghițit 2,54 bani
Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 3,41 bani
Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Euro a câștigat 1,44 bani
Pagina a fost generata in 1.2582 secunde