Sprijin financiar pentru industria de apărare

91
Sprijin financiar pentru industria de apărare - sprijinfinanciar-1446626068.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru realizarea de investiții la operatorii economici din industria de apărare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Actul normativ va crea premisele pentru susținerea programului de investiții în industria de apărare pentru reluarea/reînnoirea proceselor de fabricație și realizarea produselor la cerințele de înzestrare ale forțelor sistemului național de apărare. Adoptarea programului investițional are rolul de a asigura refacerea capacității industriale necesare producției și securizării lanțului de aprovizionare tehnică și mijloacele de luptă necesare forțelor Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a României, în raport cu angajamentele asumate de România în calitate de stat membru UE și NATO. Pentru realizarea investițiilor, operatorii economici pot beneficia de transferuri alocate de la bugetul de stat.

Totodată, prin Ordonanța de Urgență, care creează cadrul legal pentru acordarea venitului lunar de completare, se stabilesc unele măsuri de protecție socială ce vor putea fi acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective la unii operatori economici din industria de apărare, aflați în subordinea Ministerului Economiei, Comertului și Turismului, în baza Programelor de restructurare și reorganizare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Francul elvețian a înghițit 2,54 bani
Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 3,41 bani
Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Euro a câștigat 1,44 bani
Pagina a fost generata in 3.1365 secunde