Rabla 2012

Cum îi ajută Toyota pe constănțeni să scape de mașinile vechi

779
1
Cum îi ajută Toyota pe constănțeni să scape de mașinile vechi - toyota-1332770917.jpg
Într-o săptămână se dă startul Programului Rabla. Așadar, de pe 3 aprilie și până pe 19 noiembrie constănțenii pot scăpa de mașinile vechi și, eventual cumpăra altele noi, dacă și bugetul le permite.

Nu doar colectorii din județ vor fi însă în rolurile principale următoarele luni bune, ci și dealerii auto. De exemplu, Toyota Constanța vine cu câteva propuneri care cu siguranță vor fi considerate destul de intere-sante pentru mulți proprietari de rable. Dealerul auto nu doar că achiziționează tichetele valorice ale constănțenilor pe care nu îi intere-sează o mașină nouă, dar cumpără direct autoturisme ce urmează să fie casate și, extrem de important pen-tru unii, asigură transportul cu platforma, dacă este cazul, de oriunde din județul Constanța sau Tulcea.

Fără bătaie de cap pentru proprietari

În prima situație, dealerul achiziționează tichetele valorice direct, împreună cu setul de acte necesare pentru completarea dosarului (copie BI/CI a titularului inițial al tichetului, tichet valoric în original, certificat de distrugere - copie legalizată, certificat de înmatriculare - copie legalizată, certificat de radiere - în original, cartea de identitate a vehiculului - CIV - copie legalizată). Toate aceste tichete vor fi revândute către clienții interesați de achiziționare unui auto-turism nou prin Programul Rabla.

De asemenea, dealerul auto poate și achiziționa direct autotu-risme ce urmează să fie casate, iar ulterior obține tichetele valorice. Așadar, constănțenii care nu vor să-și bată prea mult capul se pot adresa reprezentatului Toyota Constanța care se ocupă de logistica programului. Dacă autoturismul este acceptat pentru Rabla (corespunde cerințelor), acesta este transportat de proprietar către dealer sau este preluat de dealer de la locul de depozitare, cu platforma.

Procedură destul de simplă

Reprezentanții Toyota Constanța ne-au explicat care este circuitul actelor. Așadar, un reprezentant al dealerului va solicita proprietarului să încheie o procură notarială prin care acesta îl va împuternici ca în numele său și pentru acesta să se ocupe de toate formalitățile necesare obținerii tichetului și documentelor aferente acestuia, precum și de toate formalitățile de casare și radiere. Reprezentantul dealerului va păstra în original toate documentele de proprietate ale autovehiculului uzat, împreună cu procura notarială, până la data predării acelui autovehicul la colectorii autorizați. Ulterior, se va plăti proprietarului rablei suma de bani pentru care s-a stabilit vânzarea, cash, și se va întocmi o chitanță de mână de către proprietar.

În cel de-al doilea caz, reprezentantul dealerului va preda rabla achiziționată la punctul de colectare autorizat, obținând de la acesta - în numele și pe seama proprietarului autovehiculului uzat - tichetul valoric și certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, ambele în original. Tot reprezentantul dealerului auto obține apoi, în baza procurii, documentele de radiere ale rablei de la Poliția Română - Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto, una dintre copiile certificatului de radiere ducându-se la proprietar.

În cele din urmă, tichetele valorice, împreună cu dovada plății și o copie a facturii de vânzare - cumpărare a autovehiculului se constituie într-un dosar ce urmează a fi trimis Ministerului Mediului pentru a deconta contravaloarea tichetelor, 3.800 lei pentru fiecare tichet, către dealerul auto și în contul clientului, au explicat reprezentanții Toyota Constanța.

Comentează știrea

Nicu
11 aprilie 2012
n-am inteles

n-am inteles cati lei primeste proprietarul, 3800 sau cat se intelege cu toyota?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Tomis Nord, "ghetoul" de barăci!
Pagina a fost generata in 0.286 secunde