Se încinge lupta pentru rablele constănțenilor

888
Se încinge lupta  pentru rablele constănțenilor - rabla-1332258851.jpg
Rabla rămâne destul de interesantă pentru operatorii economici con-stănțeni care au participat la program, sau măcar au încercat, și în anii precedenți. Chiar dacă sesiunea de înscriere în vederea validării colectorilor (demarată la începutul săptămânii) are ca termen limită 28 martie, deja "veteranii" de la Constanța își fac diverse calcule, aruncând câte un ochi și în curtea vecinilor. Din păcate pentru ei, competiția în ceea ce privește atragerea constănțenilor cu mașini vechi este foarte probabil să fie mult mai strânsă decât în anii precedenți. Informații neoficiale arată că în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto național pe anul 2012 își vor depune dosarele cinci operatori economici din județ. Rămâne acum de văzut câți vor avea, sau nu, probleme în ceea ce privește respectarea tuturor condițiilor impuse de Administrația Fondului pentru Mediu.

Constănțenii de rând au însă numai de câștigat dacă vor fi toți validați. Proprietarii de mașini vechi vor putea alege, în acest caz, între trei operatori economici din Ovidiu, Mangalia și Năvodari și doi din Constanța.

Deocamdată colectorii nu prea știu la ce să se aștepte și nu-și fac planuri mari pentru Rabla 2012. "Nu știu, mi-e frică să spun. Lumea dă telefoane, întreabă, dar nu așa ca în anii trecuți. Aproximativ 50 de persoane s-au interesat până acum. Anul trecut am casat 527 de mașini. Sperăm să ajungem măcar la numărul acesta, dar cum au mai apărut doi colectori…", a precizat administratorul unei firme cu vechime în colectarea rablelor, Constantin Moț. Acesta spune că anul trecut i-a ajutat foarte mult faptul că au colaborat foarte bine cu producătorii, lucru pe care și-l dorește și pentru 2012.

v v v

Constănțenii care vor să scape de mașinile mai vechi de zece ani se pot adresa firmelor colectoare, dacă nu va surveni vreo amânare, începând cu data de 3 aprilie și până pe 19 noiembrie. Ca și în 2010 și 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, pentru achiziționarea unui autovehicul nou putând fi utilizate cel mult trei tichete valorice.

v v v

Prin Programul Rabla au fost casate, în ultimii doi ani, 305.964 de autoturisme uzate și au fost achiziționate 101.766 de mașini noi, dintre care 40.269 de origine autohtonă, potrivit datelor Administrației Fondului pentru Mediu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Tomis Nord, "ghetoul" de barăci!
Pagina a fost generata in 0.368 secunde