Cum pot obține constănțenii diplomă de inginer sudor internațional

2010
Cum pot obține constănțenii diplomă de inginer sudor internațional - sudor-1318520262.jpg
Meseria este brățară de aur, spune un vechi proverb româ-nesc, iar dacă aceasta este susținută și de o diplomă, recunoscută la nivel internațional, cu atât mai bine.

Constănțenii au posibilitatea, începând de luna viitoare, să urmeze un curs de calificare de inginer sudor internațional / european, organizat de Patronatul IMM Constanța, în parteneriat cu Asociația de Sudură din România (ASR).

La acesta pot participa, însă, doar persoanele cu pregătire superioară în domeniul tehnic (diplomă de inginer sau subinginer, ori diplomă de licență în sistemul Bologna), dar și stu-denții din ultimul semestru al ciclului de licență, dacă prezintă dovada promovării tuturor examenelor prevăzute în programul de școlarizare. Studenții trebuie totuși să înainteze Comisiei de Examinare dovada promovării examenului de licență înainte de susținerea examenului orar. În cazul acestora, eliberarea diplo-mei de inginer sudor internațional/european va fi făcută doar după prezentarea diplomei de licență.

Programul cursurilor a fost conceput în așa fel încât să nu interfereze cu cel de lucru sau studiu. Astfel, instruirea teoretică a cursului se desfășoară în perioada 11 noiembrie 2011 - 23 iunie 2012, săptămânal, în zilele de vineri (între orele 16.00 - 20.00) și sâmbătă (8.00 - 14.00). Organizatorii au mențio-nat și că în preajma sărbătorilor legale nu se vor efectua ore.

De cealaltă parte, instruirea practică are loc în perioada 15 noiembrie - 15 decembrie 2011, la date convenite cu cei care urmează cursurile, iar examenul final va fi programat în perioada 25 - 30 iunie 2012.

Monitorizarea cursului, examinarea candidaților și eliberarea diplomelor de "Inginer sudor internațional/european" sunt asigurate de ASR CertPers, organism național autorizat pentru a implementa sistemul inter-național/european de calificare a personalului sudor.

Cursul are, în total, 60 de ore de practică și 290 ore de pregătire teoretică.

Lectorii cursului sunt specialiști din industrie, mulți dintre ei profesori universitari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 4,3233 lei/euro
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 3,1324 lei/dolar
Pagina a fost generata in 1.5214 secunde