Cum pot scăpa producătorii agricoli PFA de contabilitate, birocrație și casa de marcat

337
Cum pot scăpa producătorii agricoli PFA de contabilitate, birocrație și casa de marcat - 48d0ff3dd45261737673b2728024a246.jpg
Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța a dat publicității normele pentru veniturile din activități agricole pe anul 2010 (aprobate prin Decizia nr. 1110, din 2 iunie anul curent). Doinița Radu, șefa serviciului contribuabili, a declarat că producătorii agricoli care își comercializează în piețe recolta, în calitate de persoane fizice autorizate, pot opta pentru declararea veniturilor și plata impozitului pe baza acestor norme. Este în fapt un impozit forfetar calculat pe unitatea de suprafață (hectar), în funcție de tipul produselor (roșii, castraveți, salată, rădăcinoase etc.) și de tipul localității (municipiu, oraș, comună).
Cei ce optează pentru această formă de impozitare nu mai trebuie să țină contabilitatea în partidă simplă și nicio altă evidență. Își declară opțiunea la Fisc, plătesc impozitul și gata. Dacă realizează un venit mai mare decât cel rezultat în norme, nu sunt obligați să plătească un impozit mai mare decât cel deja stabilit. În schimb, dacă venitul este mai mic, impozitul nu va fi redus, a explicat Doinița Radu.
Pentru cei ce vor să plătească impozitul la venitul real, lucrurile se complică. Trebuie să țină amintita contabilitate, să facă raportări la Fisc, să dețină casă de marcat și așa mai departe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9732 secunde