Criza a tras prețurile în jos

Concurs Cum poți închiria un super apartament, în Centru, cu 180 de euro

792
Cum poți închiria un super apartament, în Centru, cu 180 de euro - bf580a708c65c24be111c367feee1ac5.jpg

Articole recomandate

Constănțenii care doresc sau sunt nevoiți să se mute cu chirie în această perioadă au de unde alege. Agențiile imobiliare se laudă cu sute de oferte, în toate zonele și pentru toate buzunarele. În realitate însă, în ciuda faptului că chiriile sunt, în medie, mai mici cu aproximativ 20% decât în urmă cu câteva luni, puțini sunt aceia care mai au curajul să facă acest pas, sau să și-l permită.
Totuși, pentru cei care sunt în căutare, este bine de știut că oferta de garsoniere este ex-trem de slabă. La această oră cele mai multe sunt disponibile în zonele Anda, Billa, Brotăcei, Casa de Cultură, Tomis III și Faleză Nord, însă și acestea pot fi numărate pe degete. Aici proprietarii cer de la 140 de euro, la 150-200 euro.
Dacă garsonierele sunt greu de găsit, numărul apartamentelor, mai ales a celor cu 2 camere, este chiar de ordinul sutelor. Cele mai multe se află în Tomis Nord, Tomis III și Faleză Nord. Prețurile diferă mult însă, nu neapărat de la zonă la zonă, ci mai degrabă de la proprietar la proprietar. Puțini sunt aceia care mai oferă locuințe nemobilate, așa că, în schimbul unor investiții, mai mult sau mai puțin fericite, adaugă ceva în plus la prețul mediu, care este de 200 de euro. Cele mai multe apar-tamente din aceste zone ajung astfel la 220-250 de euro. Există totuși și excepții. Unul dintre apartamentele cu două camere, cu cea mai mică chirie, se află în zona Cireșica. Proprietarul cere câte 110 euro, lunar. Și în Km 4-5 încă se mai poate închiria un astfel de apartament cu 130 de euro, dar suma poarte urca chiar și la 250 de euro. La polul opus se află un alt apartament, tot cu două camere, pentru care se solicită o chirie de 450 de euro. Acesta este însă un apartament de lux, din Faleză Nord.
Referitor la apartamentele cu trei camere, cea mai mică chirie la această oră - 180 euro lunar, se cere pentru unul situat, culmea, în Centru. Urmează, ca zone, Inel I și II, unde, pentru închirierea unui astfel de apartament, doritorii ar trebui să scoată din buzunare între 200 - 240 de euro în fiecare lună. Dacă vrei însă un duplex de trei camere, din zona Faleză Nord, trebuie să scoți din buzunare 500 de euro lunar. Tot în jurul acestei cifre se învârt și chiriile din apropierea Stațiunii Mamaia.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 31 Ianuarie 2011
Stire din Economie : Litoralul se va sufoca și va muri
Pagina a fost generata in 1.4644 secunde