Concurs APDRP a efectuat plăți pentru măsurile de investiții în valoare de 3,4 miliarde euro

436

Articole recomandate

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a contractat în cursul anului trecut, 13.950 de proiecte aferente Măsurilor de investiții din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea tuturor acestor contracte încheiate depășește 1,52 de miliarde de euro. Potrivit reprezentanților APDRP, începând din luna martie a anului 2008, atunci când au fost lansate primele măsuri de investiții și până la finele anului 2010, Agenția a semnat 23.557 de contracte de finanțare, în valoare de peste 3,4 miliarde de euro.
Pentru anul 2011, obiectivul principal al APDRP rămâne creșterea ratei de absorbție a fondurilor derulate prin PNDR. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, reprezentanții Agenției promit că vor fi întreprinse acțiuni de anvergură privind informarea publicului, dar și măsuri concrete privind transparentizarea informației prin publicarea Ghidurilor Solicitantului și a fișelor de verificare cu cel puțin o lună înainte de lansarea sesiunilor pentru depunerea proiectelor.
"Ne așteaptă un an de muncă susținută. Acest an va fi unul hotărâtor pentru absorbția fondurilor pentru dezvoltare rurală, iar APDRP va depune toate eforturile posibile pentru înde-plinirea acestui obiectiv strategic", a precizat directorul APDRP, Mihai Gavril Vădan.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 31 Ianuarie 2011
Stire din Economie : Litoralul se va sufoca și va muri
Pagina a fost generata in 1.5902 secunde