Cum poți păcăli TAXA AUTO

1586
1
Noua taxă auto se aplică mașinilor care se înmatriculează începând de la sfârșitul acestei săptămâni, dar deja s-au găsit destule portițe pentru a o fenta. Așadar, cei care își cumpără o mașină din străinătate, sau una înmatriculată în țară înainte de 1 ianuarie 2007, pot apela la câteva tertipuri. În noua lege se precizează că mașinile care aparțin "organizațiilor nonprofit și de caritate, prin donații sau finanțate direct din împrumuturi nerambursabile", sunt scutite de taxa auto. Noii proprietari pot astfel fie să deschidă un ONG, fie să apeleze la bunăvoința unuia.

De asemenea, rămâne oarecum în picioare și varianta înscrierii autoturismului în Bulgaria, chiar dacă autoritățile au anunțat că șoferii români care au mașini cu numere bulgărești nu pot circula cu ele în țară mai mult de 90 de zile. Soluția ar fi trecerea acestora în proprietatea unei firme sau a unei persoane fizice din Bulgaria. Și cum destui români și-au deschis firme acolo, probabil că și numărul șoferilor care pot analiza îndeaproape această variantă este destul de mare, dacă vor avea și suficientă încredere.

O altă variantă este contractul de comodat. Prin acest contract, una dintre părți, numită comodant, transmite în folosință temporară și gratuită unei alte părți, denumite comodatar, un bun determinat cu obligația ca aceasta din urmă să-l înapoieze comodantului. Atenție, vânzătorul este în continuare proprietarul mașinii.

De asemenea, dacă vânzătorul este o persoană apropiată sau considerată de încredere, mașina poate rămâne în continuare în proprietatea acestuia. Așadar, se achită contravaloarea autoturismului, dar nu se trece pe numele cumpărătorului. Mare atenție și în acest caz. Puteți rămâne oricând fără mașină dacă relațiile de amiciție se strică. 

Comentează știrea

Vali
13 ianuarie 2012
Hai La Bulgari

O SA AVEM CU TOTII NR DE BULGARIA

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3111 secunde