Cum preferă constănțenii să-și plătească facturile

81
Cum preferă constănțenii să-și plătească facturile - fotaliacardpayment-1377504617.jpg

Articole de la același autor

Cei mai activi clienți din punct de vedere al numărului de tranzacții non-cash sunt în București și Județul Ilfov, urmați de cei din județele Timiș și Brașov, rezultă dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienți. 

Cele mai utilizate 5 canale non-cash folosite de clienții BCR sunt: plățile la POS, operațiunile prin Click 24 Banking, plățile automate prin Direct Debit și Standing Order și plățile efectuate la ATM.

Conform aceluiași studiu, cele mai multe convenții de Direct Debit (serviciu prin care un client împuternicește banca să efectueze automat plata facturilor lunare din contul curent către furnizori de servicii agreați) au fost încheiate de clienții din București, Constanța și județul Argeș.

Totodată, cele mai multe convenții de plată facturi de la ATM au fost încheiate de clienții din București și județele Sibiu și Brasov.

În ceea ce privește utilizarea cardurilor pentru tranzacții non-cash, în ultimii ani preferința deținătorilor de card de credit este evidentă: plata cumpărăturilor cu cardul are acum o pondere de 87% în total tranzacții, față de 29% în 2007. Aceeași preferință se manifestă și în rândul deținătorilor de card de debit, ponderea plăților cumpărăturilor cu cardul fiind acum la 38%, față de 12% în 2007. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5357 secunde