15 mai, termen limită pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafață pentru 2013

98
15 mai, termen limită pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafață pentru 2013 - apia-1368089073.jpg
15 mai 2013 este termenul limită pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafață, fără penalizări, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).


Pentru cererile depuse după această dată se aplică, la suma totală de plată, o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere. După data de 10 iunie 2013, cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul. În perioada 1 martie - 7 mai 2013, au fost depuse, în cadrul campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafață în anul 2013 un număr de 815.678 de cereri de plată, pentru o suprafață de aproximativ cinci milioane de hectare.


APIA invită fermierii care nu au mai beneficiat de această schemă de sprijin să depună cerere la centrul județean sau local la care sunt arondați, iar actualii fermieri beneficiari să depună cerere conform programării afișate la centrele APIA. Beneficiarii măsurilor de sprijin pe suprafață sunt persoanele fizice și/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plată, în calitate de proprietari, arendași, concesionari, administratori în cadrul asociațiilor în participațiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafața respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4026 secunde