Magiunul românesc ajunge în Elveția, Norvegia și Federația Rusă

71
Magiunul românesc ajunge în Elveția, Norvegia și Federația Rusă - magiun-1368007301.jpg
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut astăzi câteva precizări în ceea ce privește aprobarea de către Comisia Europeană, în data de 25.04.2013, a 22 de programe destinate să promoveze produsele agricole în Uniunea Europeană și în țările terțe. 

Programele, care în majoritate au o durată de trei ani, beneficiază de un buget total de 71,94 de milioane euro, la care UE contribuie cu 35,97 de milioane euro. Potrivit APIA, programele selectate acoperă uleiul de măsline, laptele și produsele lactate, carnea, fructele și legumele proaspete și prelucrate, produsele ecologice, ouăle, vinurile și băuturile spirtoase, produsele horticole, precum și produsele de calitate înregistrate și protejate ca DOP (denumiri de origine protejate), IGP (indicații geografice protejate) și STG (specialități tradiționale garantate).

Din cele 22 programe aprobate, 16 vizează piața internă, iar 6 vizează țările terțe. Două dintre programele selectate au fost propuse de mai multe state membre. Țările terțe / regiunile vizate sunt: Rusia, China, America de Nord, Asia de Sud - Est, Norvegia, Elveția, Ucraina, India și Coreea de Sud.

În cadrul programelor aprobate se găsește și programul propus de SC Sonimpex Topoloveni SRL (România), în comun cu un consorțiu de producători de produse DOP / IGP din Grecia. Programul multițări (RO-EL) are o durată de 3 ani, un buget total de 4.180.110 euro, din care partea aferentă României reprezintă 981.613 Euro.

Produsele ce vor fi promovate prin program sunt: magiunul de prune Topoloveni și diferite produse grecești cu Denumire de Origine Protejată și Indicație Geografică Protejată.

Țările vizate de program sunt: Elveția, Norvegia, Federația Rusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3156 secunde