Cum s-ar putea relansa sistemul tichetelor de vacanță

173
Cum s-ar putea relansa sistemul tichetelor de vacanță - tichetdevacantafata-1349986824.jpg
Tichetele de vacanță pot atrage peste 160 milioane de euro la bugetul de stat, spun reprezentanții Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS). Iată ce măsuri propun aceștia pentru relansarea sistemului tichetelor de vacanță.


În primul rând, este necesară anularea condiției de acordare, prin care angajatorul trebuie să fi avut profit sau venit în anul fiscal anterior (această măsură este necesară pentru că altfel este limitat numărul de angajatori care pot oferi tichete salariaților). Apoi, o altă măsură privește obligativitatea pentru instituțiile de stat de a acorda tichete de vacanță salariaților. "Acest lucru ar însemna o formă de bonus avantajoasă economic și pentru buget, dar care ar veni în sprijinul unei categorii defavorizate de măsurile economice anti-criză. Cum această categorie se află încă în procesul de recuperare a diminuării anterioare a veniturilor, o recuperare de tipul tichetelor de vacanță ar fi binevenită și, alături de impactul asupra angajaților, ar aduce o contribuție majoră la bugetul de stat și la dezvoltarea industriilor conexe", spun reprezentanții FPTS.
Potrivit acestora, în situația în care 1.000.000 angajați din sistemul bugetar ar folosi tichetele de vacanță în unități turistice din România, am avea, ca efecte economice, 15.000 de noi locuri de muncă, reducerea cheltuielilor bugetului de stat cu ajutorul de șomaj, creșterea veniturilor la bugetul de stat prin eliminarea economiei subterane, impozite din crearea noilor locuri de muncă, impozit din veniturile suplimentare ale societăților, dar și creșterea veniturilor nete ale angajaților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Octombrie 2012
Stire din Economie : Euro rămâne pe loc
Vineri, 12 Octombrie 2012
Stire din Economie : Dolarul american, mai slab
Pagina a fost generata in 1.9126 secunde