Revelionul românesc, mai piperat decât cel de peste hotare

620
2
Unde mergem să sărbătorim trecerea în noul an? Mai sunt peste două luni, dar nu este deloc devreme să ne gândim și la acest lucru. Agențiile de turism constănțene deja au oferte, atât pentru Revelion, cât și pentru Crăciun, așadar pentru cei care vor să cumpere mai ieftin un pachet, acum este momentul.


Probabil pentru cei mai mulți dintre constănțeni o cabană la munte, plină de prieteni, este o variantă perfectă. Perfectă și cu siguranță mult mai ieftină. Hotelierii par să fie siguri pe ei și afișează niște prețuri destul de piperate. Constănțenii care vor să petreacă Revelionul la Predeal, de exemplu, trebuie să achite, pentru un pachet cu cinci nopți de cazare, 2.500 de lei (pentru două persoane). Micul dejun și prânzul sunt asigurate, la fel și masa de Revelion, însă vorbim totuși despre un hotel de doar trei stele. 
Făcând o comparație, la vecinii bulgari, un sejur de cinci nopți de cazare la munte, hotel de trei stele, pachet creat special pentru Revelion costă undeva la 1.800 de lei (mic dejun și cină asigurată). 
Tot cu aceiași bani, adică aproximativ 600 de euro, un cuplu poate petrece ultimele zile din 2012 și primele din 2013 în Grecia (șapte nopți de cazare), tot în hoteluri de trei stele. E drept că turiștii ar avea inclus în pachet doar micul dejun, însă nu trebuie să-și facă probleme pentru transport, sau pentru ghizi care să le facă tururile orașelor în care ajung. Și în Austria, după care românii se dau în vânt datorită pârtiilor cum în puține locuri găsești, un sejur de patru nopți, de Revelion, tot la hoteluri de trei stele, poate fi cumpărat fără nicio problemă cu 600 de euro, pentru două persoane.
Lista destinațiilor în care nu am cheltui mai mult, ci poate chiar mai puțin decât pe Valea Prahovei, zonă foarte aglomerată
pe fiecare sfârșit de an, și nu numai, este extrem de mare. Agenții de turism spun că hotelierii de peste hotare preferă să ofere pachete cât mai tentate nu neapărat pentru că ar trăi cu teama că rămân cu camere libere în această perioadă a anului, lucru aproape imposibil, ci pentru a-i determina pe cei care îi aleg, și astfel reușesc să îi cunoască, să revină și în alte perioade din an; astfel câștigul este unul mult mai mare.
Cât îi vor tenta pe constănțeni pachetele de genul celor prezentate mai sus, rămâne de văzut. Reprezentanții agențiilor de turism spun că deja constănțenii au început să ceară oferte pentru sfârșitul de an, însă, din experiența anilor trecuți, abia într-o săptămână, două vor începe să cumpere efectiv. Iar de ales au de unde. Constănțenii pot opta pentru un Revelion chiar în destinații ca Africa de Sud, Thailanda, Singapore, unde însă un sejur de nouă zile costă peste o mie de euro de persoană. 


Comentează știrea

admirator
12 octombrie 2012
"c-asa-i romanu..."

cand face comert!

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
12 octombrie 2012
Atac in stil nazist -Distrugerea ANR

Atac in stil nazist si Presiuni ilegale la ANR reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia FBI intitulate fictiv de noi Raport FBI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile: DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3305 secunde