Cum vrea CSA să înmulțească polițele obligatorii pentru locuințe

371
Cum vrea CSA să înmulțească polițele obligatorii pentru locuințe - csa-1343252824.jpg
Constănțenii nu se dau în vânt după polițele obligatorii de asigurare a locuinței. Cum încă nu s-a trecut la sancțiuni, acestea sunt mai degrabă facultative. Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a analizat însă posibilitatea modificării legislației secundare privind asigurarea obligatorie a locuințelor, lucru care va reprezenta, în opinia reprezentanților CSA, un element esențial de sprijin pentru creșterea numărului de polițe emise de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).
Consiliul CSA ar vrea ca toate societățile de asigurare să poată încheia asigurări facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polița obligatorie pentru locuințe, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro.
Mai mult, CSA are în vedere și majorarea comisionul plătit de PAID societăților care încheie polița de asigurare obligatorie pentru locuințe, de la 10% până la 20% din valoarea primei de asigurare. "Societățile de asigurare autorizate să încheie asigurări obligatorii pentru locuințe în numele PAID, care sunt și acționari ai Pool-ului, și-au asumat prin această calitate și obiectivul principal stabilit de legislația în vigoare, respectiv cuprinderea în asigurarea obligatorie a fondului locativ din România. Cifrele centralizate de CSA arată că, la sfârșitul lunii martie din acest an, cele mai multe locuințe din România erau asigurate printr-o poliță facultativă, iar portofoliul gestionat de Pool intrase pe o puternică tendință de scădere. Considerăm că aceste modificări, odată ce vor fi aprobate, vor impulsiona acționarii PAID să intensifice activitatea de vânzare a poliței de asigurare obligatorie pentru locuințe", a declarat președintele CSA, Constantin Buzoianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8366 secunde