Cursuri gratuite pentru șomeri, cu masă, cazare și transport asigurate

595
Cursuri gratuite pentru șomeri, cu masă, cazare și transport asigurate - f3bc4f2c3d95a2b28ffc4922a6218717.jpg
Șomerii, persoanele din mediul rural și casnicele pot beneficia de servicii gratuite, pentru a găsi mai ușor un loc de muncă sau a începe propria afacere. Ele sunt oferite în cadrul unui proiect dezvoltat de Sindicatul Național "Petrom - Energie", cofinanțat din Fondul Social European prin programul "Investește în oameni!", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Gheorghe Câtu, consilier pentru zona Dobrogea.
Șomerii înscriși în program vor fi sprijiniți cu informații privind piața muncii și evoluția ocupațiilor, evaluarea și autoevaluarea personalității, orientare profesională în funcție de aptitudini, asistență în planificarea carierei și căutarea unui loc de muncă, facilitarea dialogului cu potențialii angajatori.
Cursanții sunt instruiți cum să întocmească CV-ul și cum să se prezinte la interviul pentru angajare; care sunt drepturile angajatului și angajatorului și multe altele.
Pentru cei ce vor să pună pe picioare propria afacere, cursurile cuprind următoarele module de pregătire: cum să îți dezvolți afacerea; elaborarea strategiei de marketing; planul de afaceri; leadership și comunicare activă etc.
În afara cursurilor și serviciilor de consiliere, în cadrul proiectului vor fi organizate trei târguri de cariere, a câte patru zile fiecare.
"Participarea la acțiunile din proiect este gratuită. Mai mult, cei care intră în program beneficiază de transport, cazare și masă gratuite. Înscrierea nu-i angajează cu nimic pe participanți, care se pot retrage oricând din program, fără nicio consecință materială pentru ei" - a precizat Câtu.
De acest proiect vor beneficia 4.750 de persoane, dintre care 3.670 bărbați și 1.080 femei. Pentru informații suplimentare și înscrieri, cei interesați îl pot contacta pe consilierul Gheorghe Câtu, la biroul de la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța sau la telefoanele 0241.699.066; 0722.653.973.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7457 secunde