Cutremur pe piața editurilor și difuzorilor de carte!

932
Cutremur pe piața editurilor și difuzorilor de carte! - cutremurpepiataediturilorsidifuz-1632505049.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața furnizării de carte din România. Un număr de 13 entități sunt suspectate de un posibil comportament anticoncurențial. Sunt vizate: Editura Vremea SRL, Curtea Veche Publishing SRL, Publica Com SRL, Nemira Publishing House SRL, Humanitas SA, RAO Distribuție SRL, Editura Trei SRL, Grupul Editorial Art SRL, Editura Polirom SA, Grup Editorial Litera SRL, Direct Client Services SRL, Librăriile Humanitas SA și Asociația Editurilor din România.

Autoritatea de concurență deține indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial, manifestat prin refuzul colectiv și coordonat de a vinde către un anumit client și/sau posibil concurent, cu intenția de a-l elimina de pe piață.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile și punctele de lucru ale respectivelor entități și a ridicat documente. Inspecțiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurențiale analizate.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4145 secunde