Daewoo - Mangalia a fost preluată de statul român și Damen Shipyards Group

473
Daewoo - Mangalia a fost preluată de statul român  și Damen Shipyards Group - daewoo-1532354583.jpg

Articole de la același autor

Preluarea companiei Daewoo - Mangalia Heavy Industries a fost finalizată, a anunțat Ministerul Economiei. În urma acestei proceduri, statul român, prin Șantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, a devenit acționar majoritar cu 51% din acțiuni, în timp ce partenerul olandez Damen Shipyards Group deține 49% din acțiuni.

"Cu o vastă experiență în construcția de nave și în managementul șantierelor navale, dovedită inclusiv în România, la Galați, Damen va prelua controlul operațional. Experiența și managementul olandez vor contribui la stabilizarea șantierului, fiind așteptată o recuperare durabilă și eficientă a activității. În calitate de acționar majoritar statul român va monitoriza cu atenție evoluția în Șantierul Naval, pentru

a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial", se arată în comunicatul dat publicității.

"Acum avem motive de optimism în ceea ce privește viitorul șantierului și revitalizarea acestuia. Am încredere că partenerul olandez va contribui la relansarea activității în șantier și la dezvoltarea acestuia", a declarat ministrul Dănuț Andrușcă.

El a mai afirmat că este o premieră pentru România, ca statul român să redevină acționar majoritar la un obiectiv industrial strategic care fusese anterior privatizat.

Ieri, la Daewoo - Mangalia Heavy Industries, a avut loc ceremonia de preluare a companiei, organizată de partenerul olandez Damen Shipyards Group.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4846 secunde