Dăncilă: România este pe primul loc în UE la producția de porumb și floarea-soarelui

216
Dăncilă: România este pe primul loc în UE la producția de porumb și floarea-soarelui - dancila2-1546006195.jpg

Articole recomandate

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că, în statisticile Eurostat din 20 decembrie, România este pe primul loc în UE, în acest an, la producția de porumb și floarea-soarelui.


"Aș vrea să îl felicit pe domnul ministru al Agriculturii și echipa sa de la minister pentru faptul că rata de absorbție a fondurilor europene pentru subvenționarea agriculturii din Fondul European de Garantare Agricolă este de 99%.


De la începutul anului 2017 a fost încasată de România o sumă de 6,3 miliarde de euro, din care 3 miliarde de euro în anul 2018. Statisticile Eurostat din 20 decembrie ne-au dat încă o veste bună: România este pe primul loc în cadrul Uniunii Europene, în acest an, la producția de porumb și floarea-soarelui, pe locul patru la grâu și pe locul trei la producția de cereale. Sunt lucruri care ne bucură și încurajăm Ministerul Agriculturii să meargă în continuare pe aceeași direcție", a spus Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.


Ea a adăugat că, la sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Europeană a transferat României 306 milioane de euro, sumă restituită pentru cofinanțarea asigurată inițial de statul român a proiectelor incluse în Programul Național de Dezvoltare Rurală.


"Banii au intrat deja în conturi. După cum știți, pentru sprijinirea domeniului agriculturii și pentru efectuarea la timp a investițiilor, am decis să alocăm în avans fondurile necesare de la bugetul de stat, urmând ca, ulterior, banii să fie returnați de către Comisia Europeană. Este o decizie politică curajoasă pe care ne-am asumat-o și care s-a dovedit benefică pentru dezvoltarea agriculturii, dar și pentru absorbția fondurilor europene în acest domeniu foarte important pentru România", a afirmat prim-ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5534 secunde