Decizie crucială pentru CEC Bank SA

286
Decizie crucială pentru CEC Bank SA - deciziecrucialapentrucecbanksa-1572383303.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană, prin Directoratul General Concurență, a transmis, pe data de 29 octombrie 2019, un comunicat de presă prin care se arată că, după o analiză minuțioasă a raportului privind "Testul investitorului privat, realizat în legătură cu intenția statului român de a majora capitalul social al CEC Bank SA" și a business planului transmis de autoritățile române, a decis că majorarea capitalului CEC Bank SA nu reprezintă o măsură de ajutor de stat. 


Documentele transmise au inclus argumente de natură juridică și economică-financiară pentru testarea comportamentului de investitor privat al acționarului unic (statul român) al CEC Bank SA, în contextul intenției de majorare a capitalului social al băncii cu suma de 940 milioane de lei în anul 2019, având ca sursă bugetul de stat. 


Cea de-a treia încercare de recapitalizare a CEC Bank a fost realizată cu suportul tehnic al BNR și al Consiliului Concurenței. Prin această măsură, se urmărește atât susținerea creșterii intermedierii financiare a CEC Bank, cât și modernizarea infrastructurii sale tehnologice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3681 secunde