Demonstrați-mi că bat câmpii!

2930
3
Demonstrați-mi că bat câmpii! - demonstratimicabatcampii-1448301490.jpg

Articole de la același autor

Premierul Dacian Cioloș este un pericol pentru ordinea instaurată de partidele politice post-decembriste. Reforma administrației publice dorită de el pune la zid sistemul repartiției funcțiilor de conducere și de execuție din instituțiile de stat pe baza algoritmului politic. Dorința tehnocratului Cioloș este ca numirile politice să se oprească la nivelul secretarilor de stat și al conducerii agențiilor, iar la restul funcțiilor din administrația centrală și locală să se aplice selecția pe baza criteriilor de competență.


Intențiile premierului sunt în contradicție cu rațiunea de a fi a partidelor din România. Experiența ultimilor 26 de ani a demonstrat că acestea sunt focare de atitudini și comportamente antisociale și antinaționale, de parvenitism și corupție, generatoare de rețele clientelare, de sinecuriști și infractori. 


Oare ce se va întâmpla cu armata politrucilor, propagandiștilor și lipitorilor de afișe promovați în funcții de conducere și execuție, dacă epoca algoritmului politic va apune? Dacă marile partide din România lasă să se întâmple așa ceva, își vor pierde armatele la vedere și susținătorii din umbră. Credeți că este prost cineva să facă muncă politică dacă nu are nimic de câștigat? Dar cine va mai finanța partidele dacă investiția nu i se întoarce dublu sau triplu. Ce dracu´, doar trăim în economia primitivă de piață!


Fără algoritmul politic n-ar fi existat nici firmele căpușă de pe cadavrul-viu al economiei de stat, nici privatizările cu dedicație, nici retrocedările frauduloase, nici licitațiile "cu cântec" care sufocă sistemul achizițiilor publice. Dacă nu s-ar fi inventat algoritmul politic, am fi avut în continuare flotă, industrii, rețele de irigații, am fi avut transporturi feroviare moderne și autostrăzi, locuri de muncă pentru tineri, sisteme de educație și sănătate funcționale. Este drept, n-am mai fi avut mulțimea îmbogățiților peste noapte, a milionarilor și miliardarilor de carton. Ce mare pierdere pentru România!


Acestea fiind argumentele, am convingerea că partidele și sistemul generat de ele se vor opune din toți rărunchii reformei administrației publice dorită de Cioloș. Îmi este greu să-mi imaginez că parlamentarii vor vota împotriva algoritmului politic sau că politrucii, propagandiștii și lipitorii de afișe aflați în funcții publice nu vor folosi toate pârghiile legale pentru a împiedica să fie debarcați. Și slavă Domnului, există numeroase legi, special create în ultimele două decenii, pentru a-i feri pe cei numiți politic de pericolul epurării. 


Stimați cititori, tare aș vrea să mă înșel! Tare mi-aș dori ca politicienii cu mic cu mare să-mi demonstreze că eu sunt cel care bate câmpii, iar ei sunt cei care susțin reforma lui Cioloș. 


Comentează știrea

ath
24 noiembrie 2015
Domnule Ion Tita-Calin

Bag seamă ca nici azi nu a sunat telefonul in redactie.Stiti dumneavoastra care telefon,telefonul de la Regionala de partid sau de la Sfatul Popular Constanta.O fi stricat telefonul ? Sau v-a tait firul. Eu zic sa-l scuturati putin.Nu...nu... pe tovarasul de la partid ! Am spus sa scuturati telefonul ca pe tovarasul de la Regionala l-ati scuturat in articol.Uitati-va la fire,afara pe stalp.E semn rau daca telefonul nu suna nici azi.Verificati si in cutia postala.Precis v-a venit decizia de pensionare.N-a venit ? Tulai,Doamne ! E mai rau.Politrucii va așteapta in tufiș.

rex
24 noiembrie 2015
Lichelism!

Bati campii si te ascunzi in balarii!

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Duminică, 22 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : "Îmi este frică de oamenii fără umor"
Pagina a fost generata in 1.3213 secunde