Deputații europeni votează reforma pescuitului

163
Deputații europeni votează reforma pescuitului - pescari-1360093519.jpg
Deputații europeni vor vota, astăzi, propunerea de reformă a politicii UE în domeniul pescuitului. Aceasta include oprirea supraexploatării stocurilor de pește și abordarea șomajului din cadrul sectorului pescuitului. Dezbaterea proiectului a avut loc ieri. 

Raportul prezentat de Ulrike Rodust (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Germania) propune ca stocurile afectate să se refacă până în 2020. Există o problemă: lipsa datelor științifice. Vor trebui create programe de cercetare și colectare a informațiilor. 

Atât natura cât și pescarii vor beneficia de măsurile de protecție a peștilor. Pescarii vor fi ajutați să depășească perioada de tranziție, în care vor avea limite în cazul anumitor specii. Un amendament obligă statele membre să ofere drepturi pescarilor mici; acest sector creează mai multe locuri de muncă și folosește tehnici de pescuit mai puțin dăunătoare. 

Comisia pentru pescuit a aprobat deja obligația generală a statelor de a crea zone de recuperare a stocurilor de pește, fără să impună un anumit procentaj. Reforma pescuitului se negociază de peste 20 de ani..T.C.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Economie : Cursurile BNR de astăzi
Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Economie : Protest spontan la TAROM
Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Economie : Ce alegem, creditul în euro sau în lei?
Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Economie : Cursurile BNR de astăzi
Pagina a fost generata in 1.2889 secunde