Dezbateri privind introducerea unui nivel minim de impozitare la nivelul UE

162
Dezbateri privind introducerea unui nivel minim de impozitare la nivelul UE - dezbateriprivindintroducereaunui-1600194381.jpg
Ministrul finanțelor Publice Florin Cîțu a afirmat că: „Politica de impozitare reprezintă un element al suveranității și o pârghie esențială în stabilirea politicilor naționale. România nu susține trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce privește modalitatea de adoptare la nivel UE a deciziilor în domeniul impozitării ”

Declarația a fost făcută la reuniunea informală de la Berlin a miniștrilor de finanțe din UE. Implementarea planurilor de redresare a economiei la nivelul Uniunii Europene, sistemul de resurse proprii ale bugetului european, modalități de asigurare a unui sistem de impozitare echitabil și eficient și adaptarea piețelor financiare la era digitală au fost principalele teme de discuții în cadrul întâlnirii.

„Susținem finanțarea bugetului UE pe baza principiilor echității, eficienței, transparenței și simplității. Referitor la noile resurse proprii care urmează să fie propuse de Comisia Europeană, suntem deschiși discuțiilor, dar trebuie mai întâi să vedem propunerile concrete și impactul financiar asupra bugetului național”, a precizat ministrul Florin Cîțu, care a participat la reuniune, alături de ceilalți miniștri de finanțe europeni, prin sistem videoconferință.

Ministrul român de finanțe a mai menționat că România acordă o mare importanță ponderii echitabile a poverii financiare între statele membre, luând în considerare dezvoltarea economică a acestora.

În contextul în care miniștrii au dezbătut necesitatea reformării sistemului fiscal pentru o impozitare echitabilă și eficientă, ministrul Florin Cîțu a amintit că politica de impozitare reprezintă un element al suveranității și o pârghie esențială în stabilirea politicilor naționale. A subliniat că utilizarea impozitării ca sprijin în tranziția către „economia verde” trebuie să ia în considerare specificitățile economice ale fiecărui stat membru, mai ales în cazul statelor aflate în proces de recuperare a decalajelor.

Cu referire la discuțiile privind introducerea unui nivel minim de impozitare, ministrul român de finanțe a amintit că această chestiune reprezintă un aspect problematic pentru România. De asemenea, ministrul Florin Cîțu a subliniat că România nu susține trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce privește modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii în domeniul impozitării.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.324 secunde