Directorul executiv al Finanțelor Publice Ilfov a fost reținut pentru luare de mită

88
Directorul executiv al Finanțelor Publice Ilfov a fost reținut pentru luare de mită - fff1372253835-1378905782.jpg

Articole recomandate

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție îi cercetează pe Claudiu Ristea, director executiv la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov, pentru luare de mită, și pe Constantin Augustin Murgoci și Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, pentru complicitate la luare de mită.
Potrivit procurorilor anticorupție, în 5 septembrie, Claudiu Ristea a acceptat promisiunea administratorului unei societăți comercială (denunțător în cauză) de a primi o sumă între 20.000 și 30.000 de lei, pentru ca în schimb să semneze documentele necesare la deblocarea conturilor firmei.

"Promisiunea i-a fost transmisă lui Ristea Claudiu prin intermediul învinuiților Murgoci Augustin Constantin și Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denunțătoare acordul directorului, precum și faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societății, urmând ca ulterior, denunțătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov și să o remită prin intermediul celor doi inspectori", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Alexandru Bogdan Filip și Augustin Constantin Murgoci au primit, marți, de la administratorul firmei 30.000 de lei, conform înțelegerii anterioare. În aceeași zi, Murgoci i-a dat lui Ristea cei 30.000 de lei, aceștia fiind prinși în flagrant.

Procurorii l-au reținut pe Claudiu Ristea și vor cere miercuri Tribunalului București arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

În cazul inspectorilor Alexandru Bogdan Filip și Augustin Constantin Murgoci procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4693 secunde