DISPAR SAU NU DISPAR BANII ÎN FORMAT FIZIC? Președintele Consiliului Fiscal a dat răspunsul

330
DISPAR SAU NU DISPAR BANII ÎN FORMAT FIZIC? Președintele Consiliului Fiscal a dat răspunsul - danieldaianu-1685873389.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă au existat mai multe zvonuri privind dispariția banilor cash. Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a vorbit despre acest subiect și a dat mai multe detalii în acest sens.


Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a vorbit despre zvonurile apărute în ultima perioadă privind dispariția banilor cash. Potrivit expertului, banii cash nu au cum să dispară într-un timp atât de scurt, chiar dacă tranzacțiile electronice sunt în creștere.


“În primul rând că este o prostie! Banii nu au cum să dispară! Una este că se discută despre, de pildă, dacă este posibilă eliminarea numerarului din circulație.


Banii nu au cum să dispară chiar dacă, de pildă, în anumite situații s-ar practica trocul, dar trocul presupune niște funcții care sunt îndeplinite de bani, adică de măsurare, de tezaurizare, de mijlocirea schimbului. Eu nu cred că în viitorul prefigurabil se poate renunța la numerar și vă dau și un exemplu. Sunt oameni mai în vârstă care folosesc numerarul, am văzut tineri care nu merg cu cardul să facă plățile”, a spus Daniel Dăianu.


De asemenea, președintele Consiliului Fiscal a precizat că se poate lua în calcul varianta emiterii de către stat a unei monede digitale. Cu toate acestea, banii nu au cum să dispară din România, informează Capital.ro.


Potrivit expertului, nici cele mai mari economii europene nu a renunțat încă la numerar, deci țara noastră sigur nu va lua această decizie în viitorul apropiat.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9085 secunde