Greva profesorilor continuă: “NU NE MAI TRIMITEȚI LA CLASE!”

188
Greva profesorilor continuă: “NU NE MAI TRIMITEȚI LA CLASE!” - grevageneralaprofesori2023-1685871952.jpg

Articole de la același autor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” au transmis duminică, 4 iunie, că greva profesorilor continuă până când guvernanții vor introduce în textul de OUG faptul că salariul profesorului debutant va fi egal cu salariul mediu pe economie, adică 4.000 de lei net.


Ei cer ca majorarea salarială să se regăsească în textul Ordonanței de Urgență date de Guvern, nu doar în Nota de fundamentare a acesteia, care nu are putere de lege.


“Această atitudine a Guvernului României este interpretată ca o neasumare a Executivului de a aplica principiul menţionat mai sus în noua lege a salarizării”, se arată în mesajul comun semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.


Sindicaliştii au mai atras atenţia că profesorii aflaţi în grevă “sunt nemulţumiţi şi de promisiunea Guvernului de a aplica ipotetica grilă de salarizare pentru învăţământ în maximum trei ani” și au cerut scurtarea acestei perioade.


Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de criticile sindicaliștilor, după ce șeful statului a afirmat: “Cum îndrăznește cineva să pună în pericol examenele naționale?”, subliniind că profesorii “au primit tot ce au cerut”.


„Aici, domnilor politicieni, domnule Președinte, este problema. Nu ne-ați convins că, după încheierea grevei, veți investi cu adevărat în acest domeniu. Iar primul exemplu în acest sens este că nu v-ați asumat printr-un act normativ că, odată cu apariția noii legi a salarizării, salariul profesorului debutant va fi cel puțin egal cu salariul mediu pe economie”, spun cele două sindicate din Educație.


“Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! Schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională! Și nu numai pentru noi, angajații din sistem, ci și pentru cei peste 3.000.000 de elevi în spatele cărora vă ascundeți și pe care încercați, prin declarații, să-i întoarceți împotriva noastră!”, au mai transmis cei doi lideri de sindicat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4085 secunde