X

Sindicaliștii din universitar susțin greva profesorilor: “GREVA TREBUIE SĂ CONTINUE!”

660
Sindicaliștii din universitar susțin greva profesorilor: “GREVA TREBUIE SĂ CONTINUE!” - grevaprofesoriprotestprofesorisa-1685725727.jpeg

Articole de la același autor

Federaţia Naţională Sindicală “Gaudeamus” şi Federaţia Sindicală „Hermes” din învăţământul superior şi cercetare ştiinţifică îşi afirmă susţinerea necondiţionată pentru greva personalului din învăţământul preuniversitar, informează într-un comunicat dat publicității vineri.


“De 33 de ani subfinanţarea învăţământului românesc precum şi nesfârşitele “reforme” au chinuit nu doar procesul de învăţământ în sine, ci şi pe toţi cei implicaţi - elevi, studenţi, personal angajat, părinţi, angajatori beneficiari ai forţei de muncă etc. Revendicările de astăzi ale profesorilor din stradă sunt temeinice, de bun simţ şi arată ce înseamnă ca învăţământul să constituie o prioritate naţională. Atacurile împotriva greviştilor orchestrate de arcul guvernamental, perpetuate sub diverse forme de “influenceri” şi reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi au culminat cu declaraţiile false ale preşedintelui Iohannis privind satisfacerea tuturor revendicărilor acestora”, se menţionează în comunicat.


“Furia guvernanţilor este în creştere”, deoarece greva din învăţământ aduce în prim plan o problemă socială fundamentală, respectiv viitorul copiilor şi, implicit, al ţării, se precizează în document.


“Felicităm elevii pentru solidaritatea de care au dat dovadă, înţelegând că solicitările sindicaliştilor reprezintă un prim pas, obligatoriu, îndreptat spre salvarea sistemului de învăţământ. Pe cale de consecinţă, reafirmăm sprijinul nostru cu privire la cauza personalului din învăţământ, care ne afectează pe toţi în egală măsură”, se mai precizează în comunicat.


Sindicaliştii susţin că interesul comun al elevilor, al studenţilor este de a beneficia de un sistem performant de învăţământ, menit să-i pregătească pentru responsabilităţile vieţii de adult.


Totodată, reprezentanţii celor două sindicate consideră ca principali vinovaţi ai distrugerii învăţământului preuniversitar o mare parte din responsabilii ministerului tutelar, demnitarii şi persoanele cu funcţii de conducere, din personalul din inspectoratele şcolare - structuri politizate, lipsite de integritate şi professionalism, transmite Agerpres.


“Percepem greva din învăţământ drept o mişcare socială de o amploare neaşteptată, prin marea susţinere pe care o are în rândul populaţiei, conştientă de importanţa şi dificultatea actului didactic. Suntem recunoscători greviştilor pentru sacrificiul lor, un bulgăre care se rostogoleşte, adunând nemulţumirile acumulate ca reacţie la dispreţul continuu al clasei politice faţă oameni, de lege, de pacte şi protocoale, de promisiuni electorale şi programe de guvernare", se mai precizează în comunicat.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4814 secunde