Ligia Deca: „VOR FI CONSECINȚE GRAVE DACĂ GREVA CONTINUĂ"

238
Ligia Deca: „VOR FI CONSECINȚE GRAVE DACĂ GREVA CONTINUĂ

Articole de la același autor

Miniștrii Educației și Muncii, Ligia Deca și Marius Budăi, au făcut declarații după ședința de guvern de joi în care a fost adoptată ordonanța de urgență privind salariile din Învățământ și după întâlnirea cu sindicatele.


Ea a vorbit că dacă greva continuă, vor fi consecințe care pot însemna reprogramarea examenelor sau chiar prelungirea anului școlar.


„În cazul în care, în baza tuturor angajamentelor luate de către guvern se continuă protestul, nu vom mai putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene sau prelungire an școlar”, a spus Ligia Deca.


„Ne dorim ca după aceste libere să revenim cu toții la școală. Am auzit vocea tuturor și demersurile Guvernului sunt o dovadă în acest sens. Mai avem multe de făcut pentru a ajunge să avem acel sistem educațional pe care ni-l dorim.
Prin actul adoptat astăzi reușim să acoperim solicitările. Impactul bugetar al OUG este de 2,16 miliarde de lei”, a declarat ministrul Educației.


“De asemenea a fost asumat în același act normativ faptul că aceste creșteri salariale pe noua grilă, care pleacă de la salariul mediu brut, vor fi etapizate în trei tranșe 40 % de la 1 ianuarie 2024, urmând ca celelalte două tranșe să fie egale pe următorii doi”, a adăugat ea.


”Marți urmează ca fiecare unitate de învățământ să analizeze și să ia o decizie. Nu ne întoarcem la negocieri.
E momentul ca inclusiv dvs. presa să lăsăm ca până marți cadrele didactice să se pronunțe și să nu ne antepronunțăm că resping sau nu resping”, a spus la rândul său, ministrul Marius Budăi.


Guvernul a adoptat joi ordonanța de urgență prin care cresc salariile cu 1.000 de lei brut pentru personalul didactic din învățământ și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic, în ciuda faptului că sindicatele nu au acceptat această variantă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9775 secunde