Doar prețurile vor crește în următoarele două luni

169
Doar prețurile vor crește în următoarele două luni - doarpreturilevorcreste-1638291855.jpg
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează nu sunt prea optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției și a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor continua să crească.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției se va reduce, iar numărul salariaților va înregistra o scădere moderată. În schimb, prețurile lucrărilor de construcții vor avea o creștere accentuată în următoarele două luni.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu încredere. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile decembrie 2021 și ianuarie 2022, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul și volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor avea o tendință de relativă stabilitate. Efectivele salariaților vor continua să crească cu moderație, iar prețurile de vânzare cu amănuntul vor avea o creștere accentuată.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o relativă stabilitate a cererii de servicii și a numărului salariaților. Prețurile de vânzare a prestațiilor vor continua să crească. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6474 secunde