Doi furnizori de servicii de comunicații sunt investigați de Consiliul Concurenței

313
Doi furnizori de servicii de comunicații sunt investigați de Consiliul Concurenței - doifurnizorideserviciidecomunica-1640626424.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a declanșat două investigații ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Orange România SA, respectiv RCS&RDS SA pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Autoritatea de concurență deține indicii că, fără a avea o justificare economică, fiecare dintre cele două companii a impus un tarif excesiv, cel puțin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcției.

În acest context, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul companiilor Orange și RCS&RDS, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței. Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurențiale analizate.


Pentru a obține autorizație de executare a unor lucrări de construcții sunt necesare avize de la administratorii, furnizorii de rețele, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a se asigura că acea construcție propusă nu afectează în nici un fel rețelele deținute de aceștia.

Autoritatea de concurență reamintește că, în primăvara anului 2021, a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Telekom Romania Communications SA pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3186 secunde