Concurs Domnule Bullock, închideți conflictul!

544

Articole de la același autor

În urma grevei de avertisment a Sindicatului Terminal Sud, Rowan
Bullock, directorul general al companiei "Constanța South Container Terminal" (CSCT), a făcut publice următoarele informații:
"De la înființarea sa în anul 2004, CSCT a creat 586 de locuri de muncă. CSCT a beneficiat de reinvestirea întregului profit realizat, în paralel cu investiții suplimentare considerabile, pentru crearea locurilor de muncă existente în prezent și pentru investirea în construirea de platforme, clădiri și achiziționarea de utilaje. Preconizăm crearea unui număr de aproximativ 130 de locuri de muncă noi în următoarele 12 luni, în conformitate cu planul îndrăzneț de extindere avut în vedere. De la înființarea societății CSCT, compania mamă nu a încasat niciun fel de dividende.
Angajații noștri au beneficiat de o creștere anuală egală cu și peste rata inflației, în fiecare an, de la înființarea societății. Chiar dacă se ia în calcul cel mai scăzut salariu din cadrul CSCT, angajații noștri câștigă de cinci ori salariul minim din România, iar aceste salarii sunt cu peste 60% de nivelul mediu al câștigurilor salariale din toate domeniile industriale de activitate. Considerăm că suntem printre operatorii portuari care acordă cele mai mari salarii, dacă nu chiar ocupăm primul loc din acest punct de vedere. Angajații CSCT primesc și alte beneficii suplimentare.
CSCT este un actor semnificativ în cadrul lanțului de distribuție. Cu toate acestea, ca în cazul tuturor costurilor din cadrul lanțului de distribuție, consumatorul este cel care, în final, achită toate creșterile realizate în cadrul terminalului, prin eventuala scumpire a prețului produselor de pe raftul magazinelor.
Societatea își exprimă intenția și disponibilitatea permanentă de a găsi o soluționare constructivă a prezentei dispute salariale. Prin urmare, îi îndemnăm pe membrii sindicatelor să ia în considerare revendicările pe care le prezintă în termeni de responsabilitate față de comunitatea în care trăiesc și față de activitatea derulată în cadrul CSCT."
Surprinzător este faptul că, în ciuda disponibilității la dialog exprimată de Rowan Bullock, în numele companiei pe care o conduce, liderii sindicatului nu au primit, de la încheierea grevei de avertisment și până ieri, la ora 14, nicio invitație pentru reluarea discuțiilor la masa verde. Directorul general ar trebui să știe că soluțiile constructive pot fi găsite doar împreună cu partenerul social. Sfatul nostru, domnule Bullock, este să procedați așa cum vă cer legea română, sindicatul și toate manualele de management: reluați negocierile, găsiți soluția de compromis și închideți conflictul, dacă prețuiți colectivul cu care lucrați, compania care vă hrănește și funcția importantă pe care ați avut șansa să o primiți!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9462 secunde